Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Killar i träningsoveraller – någon nye tränaren Jörgen Lennartsson gärna vill se. Helst ska de vara friska också.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Idealet: 22 friska spelare iklädda träningskläder

  Ledigheten är över. På måndag drar träningen igång igen för ett till stora delar nytt IFK Göteborg. – En inspirerande uppgift, säger IFK-tränaren Jörgen Lennartsson.

  På måndagen går IFK Göteborgs försäsong in i andra andningen. Innan ledigheten över jul och nyår genomförde truppen 18 pass på två veckor med ett övervägande fokus på fysik, men nu väntar betydligt mer bollbaserad träning. Åtminstone till en början.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det blir två rena fotbollspass på måndag och tisdag för att komma igång, säger Lennartsson.

  Men redan på onsdag är fysiken i fokus igen. I Göteborgs universitets testanläggning vid Katrinelundsgymnasiet ska truppen genomgå fystester under två dagar.

  – Det är kanske inte är det allra roligaste, men det är bra att få ett värde på var man ligger. Det är bara att kriga sig igenom det, säger Tom Pettersson, som är en del i den enorma spelarruljans som den blåvita truppen har genomgått inför nästa säsong.

  – I stort sett hälften av truppen har ju bytts ut sett till förra säsongen, men det är en inspirerande uppgift att leda den här nya satsningen, säger Lennartsson.

  För en spelare kommer dagens träning bli extra speciell. Ett par dagar innan jul stod det klart att Sebastian Eriksson vänder hem efter sejouren i Cagliari och när truppen ställer upp på Valhallas konstgräs finns han med.

  – Vi får se hur mycket han kommer delta, men han kommer vara där. Under hösten har han kunnat träna en del med boll, men det gäller att vi är kloka och hanterar det på rätt sätt, säger Lennartsson.

  I slutet av veckan styr laget kosan söderut för en veckas träningsläger i Turkiet. Då ansluter de båda nyförvärven Kasim Prosper och Sabah Lawson, men trots det saknades det fortfarande visa bitar i truppen.

  – Idealet hade varit att ha 22 friska spelare iklädda träningskläder som stod uppställda på Kamratgården klockan nio när vi drar igång. Men det är skillnad på en idealbild och verkligheten. Jag tycker vi har kommit relativt långt fram, men vi har inte värvat färdigt om man säger så, säger Lennartsson.