Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160130BB774 kopiera

I kväll bjuder Frölunda på en försmak av guld

Kolla in Joel Lundqvist i kväll – och stoppa in den bilden, den känslan, på ståpälskontot. Det är den känslan som alla vill åt i Frölunda.

Alldeles före nedsläpp i Scandinavium höjer alltså kapten Joel Lundqvist bucklan mot taket. Det må vara CHL-varianten, men det är ändå en försmak av vad som förhoppningsvis kommer om bara ett par månader.

För när det haussade transferfönstret stängt så fanns det egentligen inga tokvärvningar att skriva om. Klubbarna höll i pengarna – och Frölundas fans får nöja sig med Joey Crabb från Växjö Lakers.

Gott så, tror jag – och bra för Frölunda att inte heller något annat lag värvade stort.

"Vi tycker att vi har ett tillräckligt bra lag", säger ordförande Mats Grauers stolt.

Det fanns antagligen en oro hos många klubbar för att värva utländska spelare. Migrationsverket, som ordnar arbetstillstånd, har visst runt drygt 13 000 ärenden som ligger och väntar – och det är inte alls säkert att en värvad nordamerikan hade hunnit bli spelklar till slutspelet.

FRÖLUNDA GÅR IN i de tio sista seriematcherna med riktigt tunga ben. Roger Rönnberg och tränarteamet har kört, ursäkta svenskan, skiten ur sina killar de senaste veckorna – och det ska betala igen sig när slutspelet väl startar.

Inget lag ska slå Frölunda på ork i alla fall.

"Jag har aldrig nånsin tränat tuffare", säger nykomlingen Joey Crabb – som ändå lirat med fyra olika NHL-lag.

Två veckor före slutspelet sänker Rönnberg gasreglaget – och sänker från "tung" träning till "medel" och "lätt" ...

DET ÄR EN SPÄNNANDE sista träning före omstart – för vi får se en del nya konstellationer på isen. Robin Figren tar plats med Joel Lundqvist och Ryan Lasch och det kan bli en riktigt bra injektion i den kedjan.

Figrens speed, slit och riv i kombination med bra direktskott och skön klubbteknik kan absolut lyfta både Lasch och Lundqvist – och ge Robin själv lite fler poäng i protokollet.

Nye Joey Crabb, då? Han åker in med Artturi Lehkonen och Patrik Carlsson – åtminstone till en början. Dessutom går amerikanen in i den andra powerplayuppställningen – i rollen som stryktålig och puckstyrande framför målvakten.

FÖRRESTEN: Andreas Johnson "lovade" 29 mål före säsongen. Han har skjutit in 17 puckar – och har tio matcher på sig att göra tolv mål!

Dags för hattrick direkt mot Karlskrona? Det lär komma en del chanser i numerärt överläge ...

TILL SIST: På sikt är jag helt övertygad om att NHL kommer att vilja utveckla nordamerikanska talanger i SHL. Frågan är vilka klubbar som inleder samarbete först?

Vad sägs som Frölunda och Chicago Blackhawks?

Plus

Luleå Fans. Har swishat hem nästan 100 000 kronor till klubbens damlag. Jag vill se samma stöd för Göteborg HC inför kvalet till Riksserien. Hörde ni det, stans företagare? Stödnumret är 123 042 99 69.

Minus

Staden Göteborg. Inget händer i arenafrågan. Varför?

Mest läst