Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 2

I Hjällbo hoppas alla på en snabb lösning

Varken skolan eller polisen har märkt av några oroligheter efter att en 22-åring från Hjällbo häktats för mordet på Nancy. Nu hoppas alla på en snabb lösning.

Daniel Norlander är chef för områdespolisen i Hjällbo. De flesta människor han möter i stadsdelen är nöjda över att mordet kommit närmare en lösning.

Samtidigt är många chockade och besvikna över att det är 22-åringen som kan ha begått mordet. Han kommer ju från området och många känner honom och hans familj.

– Jag vill att de anhöriga ska hållas borta från det här, att de ska kunna gå runt i stadsdelen med högburet huvud. De är ju helt oskyldiga, säger Daniel Norlander.

Även om många kände både Nancy och 22-åringen är det snarare besvikelse och sorg än hat och hämndlystnad som polisen nu tycker sig se bland de boende.

– Jag är helt övertygad om att de boende i området kommer att klara av de svårigheter som följer med att både offret och den misstänkte gärningsmannen kommer från Hjällbo, säger Daniel Norlander.

Vad gör ni för att hålla koll på läget?

– Vi är ute och pratar med folk för att alla ska förstå skillnaden mellan den misstänkte gärningsmannen och hans anhöriga.

På Angeredsgymnasiet, där Nancy var elev och där även 22-åringen gått, hade man fler vuxna i korridorerna under gårdagen. Det fanns en oro för aggressioner, inte på skolan men bland unga i stadsdelen.

– Vi ville snabbt känna av om det hände något. Men allt har varit lugnt och alla verkar lättade. Många har gått runt med tidningar och läst om det här, det betyder mycket för dem att det finns en misstänkt, säger rektor Lars-Åke Johansson.

Flera ungdomar som GP talat med tycker att det viktigaste nu är att mordet snart blir helt uppklarat.

– Det enda alla vill i Hjällbo är att det här ska lösa sig. Främst för Nancys familj men också för alla unga i området, säger en av dem.

Bild - 1
Mest läst