Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
wiklund1

"I fjol var vi en sportbil – nu är vi en jeep"

Efter ett fiasko i kvartsfinalen i fjol har Pixbo lagt om kursen. Från att ha varit en finkänslig sportbil då är man nu en jeep som ska klara av tuffa vägar.

Slutspelsplatsen var i hamn tidigt och efter lång väntan är det äntligen dags för seriesegrande Pixbo att kliva in kvartsfinalen där man valt att möta Linköping.

– Tankarna var såhär: När man satt och tittade på lag fem till åtta så ville man väl egentligen inte möta någon.

– Vi visste att när vi valde Linköping så kommer det bli svintufft. Men samtidigt så tror vi att det är en motståndare som kan passa oss ganska bra när man tittar på fördelar och nackdelar.

Vad är det som gör att de passar er?

– Det är svårt att säga något rent konkret. Men jag tror att vi har en ganska skön känsla när vi möter dem. De är ganska tydliga i hur de agerar och det känns som att vi kan ha ett motmedel mot deras agerande och den känslan är lite go’ att ha med sig.

– Sedan är det ingen nackdel att vi har vunnit två mot dem i år, men det behöver inte betyda så mycket med tanke på att vi hade två vinster mot Helsingborg i fjol.

Kvartsfinalserien i fjol där Pixbo kom in som seriesegrare och fick respass direkt har satt djupa spår i föreningen.

– Om man jämför med när vi gick in i slutspelet ifjol så tror jag att hela föreningen räknade lite med att vi skulle kunna lunka igenom kvartsfinalen. Nu är det ett mycket större fokus på nu snarare än sen, säger Tim Wiklund.

– Speciella kvaliteter försvinner om man inte kommer upp i en arbetskapacitet på 100 procent. Så prio ett är att nå den arbetsnivån och sedan tillsätta skills.

För att kunna hantera slutspelet har Pixbo valt en annan väg i år mot i fjol. Där fokus skiftat från att vara ett vackert spelande lag till ett som börjar med att göra det hårda jobbet. Eller som de själva uttrycker det: Man har gått från att vara en sportbil till en jeep.

– Vi har haft det lite grann som en metafor under hela säsongen att ifjol var vi fina och smäckra i år ska vi vara en stor maskin som kan plöja igenom det mesta. Det är utifrån de förutsättningarna vi har jobbat och förhoppningsvis så står superjeepen redo att börja utnyttja sina dämpningar och alla hästkrafter nu när slutspelet drar igång, säger Wiklund.

Lika viktigt som kursändring är den tändvätska som kommit av fjolårets tunga nederlag.

– Det är väl kanske den absolut största moroten man har nu att vi satan ska visa att vi är mycket bättre än att åka ut i en kvartsfinal, säger Wiklund och fortsätter:

– Vi har vunnit serien två år i rad nu och vi som grupp vill så sjukt gärna visa att vi även är bäst när det gäller.

Mest läst