Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

I dag utser GP stans bästa semla

I dag är det dags för GP att utse Göteborgs godaste semlor. Kerstin Eikeland på GP:s konsumentredaktion förklarar här hur det går till.

Ja, hur gör ni egentligen?

– Vår duktiga konsumentpanel, som rekryterats bland GP:s läsare, hjälper oss att kora den godaste semlan. Det görs i ett blindtest där de inte vet var semlorna är köpta.

Hur ska en semla vara utformad för att få höga betyg i testet?

– Enligt årets panel ska bullen vara lagom stor och kryddad med kardemumma. Den ska vara välfylld med mandelmassa och lagom mycket grädde. Fyllningen får inte klumpa ihop sig i mitten utan ska vara väl fördelad över bullen. Om locket är runt eller trekantigt är deltagarna däremot inte riktigt ense om.

Får ni mycket respons från läsare på testet?

– O ja. Det får vi på alla konsumentredaktionens tester och jämförelser. Men det är klart att semlor är extra intressant just nu. Och många hör av sig innan och vill tipsa om sina favoritställen att köpa semlor på.

Det finns olika sätt att äta en semla. En del föredrar att äta locket först, andra äter den tillsammans med varm mjölk. Hur äter du helst din semla?

– Med varm mjölk förstås. Men det är inga problem att ta den i handen till en kopp svart kaffe och då ryker locket först.

Mest läst