Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Hysén tackar nej till landslaget

  Tobias Hysén tackar nej till landslagets VM-kvalmatcher nästa vecka. - Den här gången prioriterar jag familjen, säger han.

  Först tackade målvakten Johan Wiland nej, samtidigt lämnade Samuel Holmén återbud.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Nu tackar även IFK:stjärnan Tobias Hysén nej till landslagets träningslandskamp mot Makedonien på måndag och VM-kvalmötena mot Österrike och Färöarna 7 och 11 juni.

  - Ja, tyvärr så blir det så denna gång. Det är olika omständigheter i min familjesituation som gör att jag tvingas tacka nej, säger Tobias Hysén till IFK Göteborgs hemsida.

  - Det är inga sjukdomar eller något sådant utan mer att det varit en period som varit turbulent och därför handlar det om att prioritera. Familjen får ofta komma i andra hand, men den här gången har jag valt att sätta familjen före.

  Återbudet är inte permanent utan gäller för denna gång.

  - Tanken är att det är för den här samlingen. Och det är väl osäkert om jag hade kunnat åka upp och göra mig själv rättvisa med tanke på hur läget är, säger Tobias Hysén som självklart diskuterat igenom beslutet med förbundskapten Erik Hamrén.

  - Det ska bli skönt att ta ett break, ta hand om familjen och komma tillbaka igen efter semestern, säger Tobias Hysén.

  Troligen kommer en ersättare att kallas in eftersom Hamrén nu bara har tre anfallare tillgängliga: Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander och Ola Toivonen.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.