Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160221DS022

Hysén om tuffa beslutet: Det var inte min tid

Tobias Hysén var med och tog Sunderland till Premier League men valde att lämna klubben och flytta hem till Göteborg. Ett beslut som han än i dag inte ångrar.– Jag har aldrig ångrat det beslutet, säger han till Roker Report.

Den i dag 33-årige anfallaren slog igenom på allvar i Djurgården under åren 2004-06 och belönades med en plats i Sunderland. En klubb som då låg i den engelska andraligan. Hysén var i stort sett ordinarie och fick mycket speltid när Sunderland tog sig till Premier League men valde att flytta hem. Familjen trivdes inte socialt, hade svårt att komma in i området och valde att flytta till Göteborg.

– Jag har aldrig ångrat det beslutet, visst, ibland har jag tänkt på vad som hade kunnat ske. Men det var inte min tid. Vi hade spelare som var före mig i laget redan och när Kieran Richardson kom så blev det ett enkelt beslut. När chansen dök upp att återvända hem så tyckte vi att det var det bästa alternativet, säger han till Roker Report.

Under Hyséns tid i Sunderland var Roy Keane klubbens tränare. En man som är lika känd för sina utbrott som sin talang på planen.

– Han var inte den typen av tränare som kom in i omklädningsrummet och var helt tokig, visst det hända ibland, men för det mesta var han besviken. Jag försökte alltid göra saker bättre och jag tror att han i slutändan uppskattade det, säger Hysén.

Trots att det är nio år sedan han lämnade Sunderland så är han fortfarande en uppskattad spelare hos många av fansen. Nu är det dock Göteborg som gäller för Hysén som hoppas klara sig skadefri.

– Jag ser framemot den nya säsongen. Förhoppningsvis kommer jag att spela regelbundet, jag blir 34 i mars och det handlar om att undvika skador. Jag har haft tur så här långt i min karriär oh hoppas jag fortsätter med det.

Mest läst