Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

Hysén om lottningen: Det kan fan inte bli mycket större

Det blev ett riktigt gigantmöte i åttondelsfinalen i Europa League. Liverpool lottades mot stora rivalen Manchester United.– Nej, sluta! Det kan fan inte bli mycket större! Vilken jättematch, säger Glenn Hysén till GP.

Det blev flera stormöten när åttondelsfinalerna av Europa League lottades under fredagen. Dortmund ställs mot Tottenham, Athletic ställs mot Valencia i en helspansk åttondelsfinal. Men det absolut största mötet är mötet mellan de två engelska storklubbarna Liverpool och Manchester United.

– VA? Sluta! Vad säger du?

– Ja, det blev United för Liverpool ...

– Det kunde man ju gissa, att vara Liverpool-supporter har varit jobbigt. Man ska tydligen våndas och ha ångest, så har det varit de tio senaste åren.

Det är första gången klubbarna möts i Europasammanhang. United har vunnit den engelska ligatiteln 20 gånger och har tre Champions League-titlar, medan Liverpool har 18 engelska mästerskap och fem CL-vinster. United ligger femma i Premier League och Liverpool på åttonde plats.

– Det kommer att bli en jättematch, herregud! Det kan inte bli mycket större. Det här är en ruggig match även om varken United eller Liverpool är vad de har varit. Jag tycker att det känns som två jämna lag, varken Liverpool eller United får ju de absolut bästa spelarna längre. De vill inte spela i Europa League ...

Hur följer du dubbelmötet?

– Ja, det är dags att börja boka redan nu! Får bli helt rent i schemat, man måste ju veta vad man gör flera timmar innan match och sen måste man ju sitta med lite United-supportrar så man kan spy lite på dom, säger Hysén och skrattar.

Alla åttondelsfinaler

Shakhtar Donetsk – Anderlecht

Basel – Sevilla

Villareal – Bayer Leverkusen

Athletic Club – Valencia

Liverpool - Manchester United

Sparta Prag – Lazio

Dortmund - Tottenham

Fenerbache - Braga

Mest läst