Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Hysén om låga lönekravet: Var inte så viktigt för mig

Tobias Hysén berättar nu om varför han ställde relativt låga lönekrav på IFK Göteborg i samband med flytten från Kina. – Det viktigaste var att vi hittade ett avtal där de blev nöjda, säger anfallaren.

GP träffade på onsdagen Tobias Hysén i en stor intervju om tiden i Kina, Blåvitts möjligheter i allsvenskan och sin egen syn på landslaget och kommande EM-slutspel.

Det var för en dryg vecka sedan Tobias Hyséns köptes ut från avtalet med Shanghai och skrev på för IFK Göteborg. På presskonferensen på Kamratgården betonade IFK Göteborg att Hysén inte krävt någon sign-on och i sammanhanget en modest lön.

Hur viktigt var det för dig att det lyftes fram?

– Det var inte så viktigt för mig egentligen. Det var mer klubben och Mats som ville trycka på att det faktiskt var så. Det har varit vissa som har spekulerat i att det inte skulle vara värt det … Det kanske det blir nu då, säger Tobias Hysén.

LÄS OCKSÅ: Bekräftat: Hysén med mot Midtjylland.

IFK Göteborg har under avslutningen av 2015 och inledningen av 2016 skurit kostnader och bland annat sålt Kamratgården. Ekonomin har varit ansträngd.

– Det fanns med i mina tankar också. I första hand ville jag hem. Någonstans får du se situationen som den är, med det som blev för mig och det som har varit för mig var det mer viktigt att komma hem till Blåvitt än att gå in och säga att jag vill ha samma lön som när jag drog för jag är fortfarande lika bra.

– Det viktigaste var någonstans att hitta ett avtal och läge där jag är nöjd, men framför allt att är de nöjda. ”Det här vill vi göra. För oss blir det här skitbra.” Jag tror det blev så nu.

Du har hyllats för det här från bland annat supportrar. Vad tänker du kring det?

– Det är väl kul. Det blir en bonus. Den stora vinsten är att jag får vara här igen. Huvudfrågan var hur löser vi det här på ett bra sätt så att vi båda två kan komma ur den här övergången och känna ”att det här gjorde vi bra”.

Hur ser du på speltid under lägret i Dubai?

– Jag har inga förväntningar och krav.

Är du redo om du får chansen?

– I dag spelade vi 20 minuter elva mot elva och det kändes okej, det kändes att jag kunde trycka på lite grand. Det blir en dialog. Det finns ingen anledning att chansa. Vill de hellre att jag skall köra mer fys för att få in det är det så det blir. Det är klart att man alltid vill spela. Det är därför jag har kommit hem, för att ta på mig tröjan igen.

Mest läst