Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Hysén om att spela EM: "Det vore skitkul"

Tobias Hysén ingick i den svenska EM-truppen 2012. Om drygt tre månader tar Erik Hamrén ut truppen till EM i Frankrike. – Det hade varit skitkul, säger anfallaren i lång GPTV-intervju från IFK Göteborgs träningsläger i Dubai.

Tobias Hysén har spelat totalt 34 A-landskamper och gjort tio mål, två av dem mot Tyskland på Friends Arena i VM-kvalet hösten 2013, mål som bidrog till att anfallaren senare hamnade i Kina. 

I mitten av maj tar förbundskapten Erik Hamrén ut den svenska EM-truppen som på anfallssidan sannolikt innehåller spelare som Zlatan Ibrahimovic, John Guidetti och Marcus Berg. Den fjärde tröjan blir det kamp om. Isaac Kiese Thelin, Emir Kujovic och Ola Toivonen är några av de intresserade. Kanske kan även IFK Göteborgs nyförvärv Tobias Hysén blanda sig i leken.

Hur ser du på din roll i landslaget?

– Jag har ingen roll i landslaget just nu. Det är en sak som kommer i andra hand. Jag får först och främst se till att bli ordinarie här. Och komma tillbaka till den form jag hade de sista åren, säger Tobias Hysén till GP. 

Hur kul hade det varit att spela EM?

– Det hade varit skitkul, men det är andra-, tredje- och fjärdeprioritering egentligen. Första prio komma tillbaka i form rent fysiskt och fotbollsmässigt. Om det går bra, man börjar smälla in lite mål och det funkar som det skall så får det bli en senare fråga. Det vore nästan idioti att spekulera i chanserna att komma dit. 

Har du följt landslaget och vad tyckte du om play off mot Danmark?

– Både hemma- och bortamatcherna var bra. Ett väldigt steg uppåt jämfört med hur det har sett ut i tidigare matcher. De blev lite bäst när det gällde igen. Det var roligt.

Mest läst