Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
tobbe

Hysén: Den satt där den skulle

Det tog 34 minuter – sedan hade Tobias Hysén visat hemmapubliken att han fortfarande kan göra mål.– Om det går några matcher utan mål så börjar det knorras lite, så det var skönt att få spräckt den nollan direkt, säger hemvändaren.

Drygt 1 800 personer var på plats i Prioritet Finans Arena för att bevittna Tobias Hyséns comeback på hemmaplan. Och redan under lagpresentationer möttes hemvändaren av ovationer.

– Det var kul och bra, såklart. Det kändes bra att det var så och inte tvärtom, säger Hysén och skrattar.

Han startade på topp tillsammans med Gustav Engvall och efter att Sören Rieks gett IFK ledningen var det dags för Tobias Hysén. På ett perfekt inspel från Haitam Aleesami drog fansens favorit till med vänstern. Hårt, välplacerat, otagbart. 2–0 till IFK.

– Det är en bra pass från Haitam. Han rullar in den rätt på foten och i det läget handlar det om att hålla nere bollen så gott det går och inte skicka den rätt upp i luften. Men det blev ju en jäkla bra träff, så den satt där den skulle.

Målet blev matchens sista och Hysén byttes ut efter en dryg timme – återigen till ovationer från publiken.

– I första hand är det fysiken som ska byggas upp och den kändes bra idag. Lite piggare ben och lite mer klipp i steget än förra matchen mot Molde. Sen är det ju som det är med konstgräs, särskilt när man inte spelat på det på två år. Touchen sitter inte riktigt och det blir en del konstiga studsar som man får vänja sig vid, säger Hysén – som därmed har både hemmapremiären och första målet avklarade.

– Som forward vill man alltid göra mål, och om det går några matcher utan mål så börjar det knorras lite, så det var skönt att få spräckt den nollan direkt.

Ditt samarbete med Gustav Engvall?

– Han är extremt stark med bollen vid fötterna, han vänder och vrider och har en jäkla förmåga att få med sig bollen i trängda lägen. Han är explosiv och kraftfull och en sån spelare är svår att ha att göra med – för motståndarna alltså. – Det kan vi utnyttja med speeden vi har ibland annat mig och Jakob.

– Det vi ska hjälpa honom med nu är att få in honom i straffområdet lite oftare så han inte tar på sig någon slags roll där han kommer ner för mycket. Han är trots allt forward och ska också göra mål.

Hur var det att spela i nya arenan?

– Arenan i sig är ju jättebra. Imorse när jag vaknade och det var sju minus så var det ju rätt gött att inte behöva gå ut på Valhalla. Samtidigt har det sin charm också och fotboll spelas ju ändå utomhus. Jag har ingenting emot att spela utomhus, även om det är kallt eller regn och blåst.

Mest läst