Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

439340.jpg

Hysén: Därför kommer jag ut nu

Fotbollsspelaren Anton Hysén, son till Glenn, väljer i det nya numret av fotbollsmagasinet Offside att berätta om sin homosexualitet.

Anton Hysén är 20 år och spelar fotboll i Utsiktens BK i division 2, där hans pappa Glenn är tränare. Han tillhör en av Sveriges mest kända fotbollsfamiljer och storebröderna Tobias och Alexander spelar elitfotboll i IFK Göteborg respektive GIF Sundsvall.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Själv har han haft en lite struligare karriär, där skadeproblem hållit honom tillbaka från att slå igenom. Ett tag hade han ett lärlingskontrakt med BK Häcken, men spelar just nu i Utsikten i division 2.

– Jag kanske inte spelar i allsvenskan, men jag vill ändå bevisa att det inte måste vara en så stor grej. Jag är fotbollsspelare. Och homosexuell. Om jag presterar som fotbollsspelare, då tror jag inte det spelar någon roll om jag gillar tjejer eller killar. So what, liksom?, säger han i intervjun med Offside, enligt Expressen som tagit del av reportaget.

Han är den förste manlige fotbollsspelaren i Sverige som valt att öppet komma ut med sin homosexualitet.

– Det är ju helt sjukt när man tänker på det, det är så fucked up, alltihop. Var fan är alla andra? säger han.

Han säger till Offside att han är medveten om att beslutet att komma ut kan påverka hans fotbollskarriär, men att han tycker det är dags att någon träder fram.

– Det finns folk som inte klarar av homosexuella. Och det finns rasister som inte klarar av invandrare. En klubb kanske är intresserad av mig, men så får tränaren reda på att jag är bög och så ändrar de sig. Men då är det deras problem, inte mitt, säger han till Offisde, skriver Expressen.

Expressen har även varit i kontakt med Tobias Hysén, som stöttar sin lillebror i hans beslut.

– Får han bra reaktioner kommer fler våga gå ut, säger Tobias Hysén till tidningen.

Mest läst