Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Hur många kramar finns det i världen?

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Komedi

Komedi

Hur många kramar finns det i världen?

Regi: Lena Koppel, Sverige, 2013 (96 min)

BERGAKUNGEN, BIOPALATSET

Lena Koppel har gjort en spretig uppföljare till den hyfsat framgångsrika Glada Hudik-komedin Hur många lingon finns det i världen? från 2011.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Bra i den nya filmen är de dokumentära inslagen (intervjuerna), musiken (Ted Gärdestads För kärlekens skull) och det kristallklara budskapet: Funktionshindrade människor är precis som du och jag, med känslor, egna tankar och drömmar.

Mindre lyckad, på gränsen till totalhaveri, är den töntiga ramberättelsen som inkluderar Per Morberg, Vanja Rosenberg och Claes Malmberg.

Morberg (inte världens bäste skådis) spelar den framgångsrike, bittre och alkoholiserade reklamfilmfotografen Max, verksam i New York. Barndomsvännen Peter (Malmberg) lyckas locka hem Max till Hudiksvall, för att hjälpa till med en film som skall handla om Peters funktionshindrade kompisar. Bägge männen faller för den rara Hanna (Rosenberg) som har för vana att sjunga en trudelutt då och då.

Jag hade gärna sett mer av Glada Hudik-ensemblen i allmänhet och av Mats Melin i synnerhet framför kameran. Hur många kramar finns det i världen? ger ett vankelmodigt intryck.

Mest läst