Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Hundratals utan vatten i Johanneberg och Majorna

Hundratals hushåll i Johanneberg i Göteborg saknade vatten under fem timmar på onsdagskvällen. – Vi kan inte gå på toa, duscha eller dricka vatten, sa studenten Philip Sjöstrand. Även i Majorna var det en vattenläcka under onsdagsnatten. 

Mellan klockan 15.30 och 21.30 var det torrt i kranarna i många bostadshus på grund av en vattenläcka.

– Jag har inte kunnat duscha sen jag kom hem och det är ju svinkallt. Ingen vet någonting och det går inte att få tag i någon eftersom det är röd dag, sa Philip Sjöstrand.

SOS Alarm uppgav att vattenläckan var omfattande och i flera timmar fanns ingen prognos för när vattnet skulle kunna tänkas vara tillbaka. Det var, bland annat, bostadshus på Gibraltargatan, Skogstorpsgatan och Björkuddsgatan som drabbades. Hundratals lägenheter var utan vatten, och flera personer berättade för GP att de hade svårt att få information om vattenavbrottet.

– Det är verkligen jobbigt detta. Jag vill inte gå och lägga mig utan att kunna borsta tänderna eller gå på toa. Det är så dåligt tajmat också, mitt i tentaperioden, sa Philip Sjöstrand.

De som behövde dricksvatten under tiden fick hämta ur tankar i närområdet. Vid halv tio-tiden på kvällen kom vattnet tillbaka. Enligt SOS Alarm orsakades felet troligtvis av en fryst vattenledning.

Vid 23.30 inkom uppgifter om att även flera hushåll saknade vatten på Djurgårdsgatan och Bangatan. 

Förvaltningen kretslopp och vatten i Göteborg bekräftade under torsdagsmorgonen att det rört sig om en vattenläcka.

– Det är svårt att svara på vad vattenläckan beror på, men det kan vara kylan. Ju kallare det blir, desto mer problem blir det, säger David Jacobsson på driftcentralen. 

Vattenläckan åtgärdades tidigt under torsdagsmorgonen.

Mest läst