Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Sunt förnuft. Vi vill bygga och utveckla Göteborg med sunt förnuft, skriver Vägvalet. Theo Papaioannou till vänster på bilden under ett välbesökt möte i Nordstan om trängselskatterna tidigare i höstas.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Hulthén skickar fel signaler

  Anneli Hulthéns (S) reaktion på Riksrevisionens kritik av Västlänken är omdömeslös. Lägg undan prestigen och bygg Göteborg med sunt förnuft, skriver Vägvalet.

  Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

  Riksrevisionen kritiserar Västlänken – igen. Riksrevisionen ger Vägvalet rätt, precis som i sin kritik förra året. Västlänken är samhällsekonomiskt olönsamt vad än alla förespråkare påstår. Till detta läggs nu att information saknas om nödvändiga tilläggsinvesteringar för att uppnå målen med Västlänken på mellan 20 och 35 miljarder kronor i beslutsunderlagen.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Anneli Hulthén (S) säger i Svevias lobbytidning (På Väg nr 6) att Riksrevisionen egentligen inte tycker några infrastruktursatsningar är samhällsekonomiskt lönsamma. Och på senaste kommunfullmäktige tyckte Hulthén att det var helt OK att skapa en utvecklingsfond trots att lagen inte tillåter det. Är det OK att stadens kommunstyrelseordförande inte lyssnar på Riksrevisionen? Är det en bra signal med tanke på vad staden genomlider gällande mutor och annat? Vi anser att det är omdömeslöst.

  Utred Västlänk 2021

  Två gånger har nu Vägvalets motion om en utredning gällande Västlänk 2021, en pendeltågsslinga vid Centralen, blivit bordlagd. Förhoppningsvis kommer den att beslutas i januari nästa år. Då bör de övriga partierna fundera på att inte rösta ned motionen. Det enda som Vägvalet begär är en utredning om ett förslag som kostar en tredjedel av Västlänken.

  Vi vet att det finns kritiska röster inom de andra partierna, främst i Alliansen, som hålls tillbaka. Det är dags att kliva fram nu och ta debatten innan Göteborgs framtida generation får uppbära en extremt stor skuld på grund av de styrandes prestigefyllda politik. Västlänken har av de rödgröna höjts till skyarna som om det skulle vara frälsningen från alla problem i staden. Men det är den inte.

  Vi ser helst att vi bygger och utvecklar Göteborg med sunt förnuft och tillsammans med stadens invånare.

  Theo Papaioannou (VV)

  partiledare Vägvalet

  Tom Heyman (VV)

  vice partiledare Vägvalet