Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Hulthén ryter till om hatbreven

Anneli Hulthén vägrar ta mer skit. Nu sätter hon ner foten mot sexistiska och rasistiska mejl.

Anneli Hulthén har fått väldigt många otrevliga och aggressiva mejl som handlar om trängselskatten. Ett mejl fick bägaren att rinna över för ordföranden i kommunstyrelsen.

- Jag blev förbannad. Någonstans går gränsen för hur man uttrycker sig, säger Anneli Hulthén.

Mejlet i fråga kom från en man som kallade sig för "Torsten" och som var arg på trängselskatten. Han blev inte mindre arg när han fick svar av stadssekreterare Mariya Voyvodova på något som han uppfattade som inte helt perfekt svenska. Ett svar som av Anneli Hulthén uppfattades som aggressivt och med en rasistisk ton.

"Mail som börjar med att ”jag hatar dig därför att” eller mail som beskriver Göteborgs politiker i förolämpande och nedvärderande ordalag som ”din lilla speta” eller något annat, ofta anspelande på kön, har jag mindre förståelse för. Minst förståelse har jag för de mail som också anlägger en rasistisk ton", kunde man läsa i ett blogginlägg på hemsidan Rödgrönt Göteborg skrivet av Anneli Hulthén. Vidare kunde man läsa "Så därför Torsten, vi svarar gärna på dina frågor men om du på grund av avsändarens namn, har svårt att hantera svaret trots att det är på en fläckfri svenska, så är det ditt problem. I Göteborg heter vi olika".

- Blogginlägget var menat som ett uttryck för nu är det nog, säger hon. Jag blir inte så taggad att svara på sådana mejl.

Om hatmejlen har blivit fler i och med trängselskatten kan Anneli Hulthén inte svara på, men hon säger att vissa frågor väcker mer känslosamma och aggressiva yttringar än andra.

Det har varit hårt tryck på GP-chatten sedan trängselskatten infördes. På onsdagen kan du ställa dina frågor till kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén klockan 14.00 på gp.se.

Men redan från 9.00 svarar Västtrafiks trafikchef Mikael Olsson och tågtrafikchef Jarl Samuelsson på frågor om kollektivtrafiken.

Mest läst