Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Hulthén får internationellt pris

Anneli Hulthén belönas med ett internationellt entreprenörspris för de tre verksamheterna Brewhouse, Företagsakuten och Expedition Framåt.

Tidigare pristagare är Christine Lagarde, Frankrike och Mary Robinson, Irland.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det är World Entreneurship Forum, som delar ut priset.

Om sin egen insats för att få det säger Anneli Hulthén i telefon från Singapore, där årets forum hålls:

- Insatsen är Göteborgs – och medarbetarnas på Business Region Göteborg och alla som deltagit i de här olika projekten. Jag ser mig som funktionen som får lyckan att hämta det för staden. För att sånt här ska lyckas måste det finnas ett nätverk och en gemensam grund att stå på. Visst, jag får priset i mitt namn men det kunde lika väl ha stått Göteborg på det.

Priset delas ut vid en prisceremoni i samband med en middag på torsdagskvällen. Som företrädare för Göteborgs stad har Anneli Hulthén deltagit i forumets olika seminarier och workshops, som samlat 130 deltagare från 60 länder.

- Expedition Framåt, Företagsakuten och Brewhouse har ju funnits lång tid och vi kanske tar dem för givna, men när jag försöker förklara här för folk från Tanzania, Pakistan, Indien och Serbien undrar de om jag kommer från en annan planet. Vi lever i vitt skilda kulturer och med helt skilda förutsättningar, men drivkrafter och vilja till förändring finns i alla samhällen.

Hur priset ser ut var inget Anneli Hulthén visste i förväg.

- Jag hoppas det är en lätt liten plakett som inte väger för mycket i resväskan.

Anneli Hulthén prisas för tre verksamheter som startats på initiativ av kommunägda Business Region Göteborg (BRG):

Brewhouse i Apotekarnes gamla fabrik i Gårda med ett 70-tal företag och en konsertarena.

Företagsakuten – drivs av BRG och kommunalförbunden i Fyrbodal, Sjuhärad och Skaraborg och hjälper småföretag med ekonomiska problem.

Expedition Framåt – tillväxtprogram som drivs av BRG och stödjer 700 små och medelstora företag.

World Entrepreneurship Forums två tidigare pristagare är Christine Lagarde, tidigare fransk finansminister och nu IMF-chef, och Mary Robinson, tidigare irländsk president och FN-kommissarie för mänskliga rättigheter.

Mest läst