Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 2
Hundratals hjälpte till i sökandet.

"Hon skulle aldrig följa med honom frivilligt"

Nioåriga Annas pappa berättar för Aftonbladet om de hemska timmar som gick innan han plötsligt fick ett telefonsamtal från henne.

Annas pappa säger att han inte hade mycket hopp kvar under natten till fredagen. Hans dotter hade varit borta i nästan 19 timmar och han hade uteslutit att hon hade gått vilse eller satt ensam någonstans ute. Men några minuter i tre ringde det på hans telefon. Annas nummer stod på displayen och när han svarade hörde han hennes röst i andra änden.

– Det var så svårt att fatta. Det var sånt tumult omkring henne med alla människor som fanns där. Men jag insåg ju att det var Anna. Det var en så overklig känsla innan jag förstod att hon var hittad och välbehållen.

Anna hade hittats ungefär 300 meter från hemmet och inom några minuter kunde hennes föräldrar möta upp henne. En halvtimme senare var hela familjen återsamlad i hemmet.

"Hon kom halvvägs"

Enligt pappan gick Anna till skolan strax före åtta på torsdagsmorgonen.

– Hon kom halvvägs, sedan togs hon av den här mannen. Jag vet inte vem han är, Anna visste det inte heller. Men jag vet att hon aldrig skulle följa med honom frivilligt, hon är modig och kavat och kan inte lockas att komma in till någon.

Han tror att hon varit skräckslagen. När familjen försökte ringa hennes telefon var den avstängd.

Tackar alla som letade

Pappan berättar för Aftonbladet att Anna mår bra efter omständigheterna, men att hon inte tycker om uppmärksamheten och att hon helst gömmer sig när det knackar på dörren.

– Men hon verkar må bra, konstaterar han. Vi är dock fullt medvetna om att hon kan få det jobbigt en tid framöver. Det är svårt att veta hur hon mår inuti, säger han.

Pappan avslutar med att rikta ett stort tack till alla som var med och letade efter Anna.

På fredagen erkände den misstänkte 24-åringen att han fört bort flickan. Utredningen kommer att fortsätta under helgen med fler förhör. I morgon ska åklagaren ta ställning till om mannen ska häktas.

Mest läst