Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Hon misshandlades svårt - föräldrarna dementerar rykten

En 16-årig tjej misshandlades grovt i Kungsbacka under måndagskvällen och befinner sig fortfarande på sjukhus. Hennes mamma har nu skrivit ett känsloladdat inlägg på sociala medier om händelsen. – Vi är chockade, säger flickans pappa till GP.

Det var vid 17.40-tiden på måndagen som polisen fick larm om att en tonårig flicka hade misshandlats brutalt i Kungsbacka av okända gärningsmän. Hon fördes till sjukhus eftersom hon hade tappat känseln i sina ben.

– Hon är blåslagen och har ingen känsel i ena benet, säger pappan på tisdagen.

Hans dotter flyttades från Varbergs Sjukhus till Sahlgrenska Sjukhus under tisdagen, där man varit i kontakt med neurologer.

 

GP pratade med pappan när han precis varit och hälsat på sin dotter på sjukhuset.

– Vi är chockade. Vi vet ju inte exakt vad som hänt. Om det är som det sägs att någon går runt och gör såhär för skojs skull... Så är det ju... Ja.., säger han.

Flickans mamma valde att kommentera det som hänt familjen i ett inlägg på sociala medier, med anledning av de spekulationer som dykt upp sedan hennes dotter misshandlades i Kungsbacka i måndags.

"Det är INTE ett hedersrelaterat brott där vi som föräldrar skickat några kusiner att slå på henne".

 

Hon påpekade dessutom att gärningsmännens nationalitet inte är relevant för familjen. Mamman skriver att hon som förälder vill poängtera:

"i det svåra som hänt att hudfärgen inte spelar någon roll för den ondska/idioti som vissa har. Att inte dra alla i denna kategori över samma kam då det bara eldar på. Det som är viktigast är att få fatt i de som gjort detta och ge dem ett straff som heter duga!".

Mamman avslutar inlägget med att tacka för det stöd och omtanke familjen fått sedan händelsen.

Familjen har inte fått några nya besked från polisen vad gäller utredningen, mer än det som presenterades i går kväll. Ingen misstänkt är ännu gripen. Polisen kommer att arbeta med teknisk undersökning och fortsätta med dörrknackning under dagen.

Mest läst