Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Hon fick en roll<br>i SVT:s Riverside

Rollbesättningen till SVT:s nya dramaserie Riverside är nu klar. 17-åriga Kungsbackabon Madeleine Martin kommer spela Cleo - en kaxig, självsäker tjej som inte är rädd för att ta det hon vill ha.
- Det känns helt fantastiskt! Har inte riktigt hunnit fattat det ännu, säger Madeleine Martin. Tillsammans med 23 andra finalister har hon kämpat om en av de fem rollerna i SVT:s nya webbsatsning.
- Första dagen på castingen såg man hur duktiga alla var. Jag var nervös och kunde inte alls vara säker på att jag skulle få rollen, eftersom alla verkligen var så duktiga.

Riverside blir Sveriges första dramaserie som bara kommer kunna följas via webben. Serien är en spinoff på SVT:s dramaserie Andra Avenyn som sänder sin tredje säsong till hösten. Samtidigt drar sidospåret Riverside igång på nätet.
Tillsammans med de två karaktärerna Kim ( Jonas Bane) och Natalie ( Ida Linnertorp) från Andra Avenyn utgör de fem nya karaktärerna gänget som tv-tittarna till hösten kommer få följa. Detaljerna är fortfarande hemliga men Madeleine kan ändå berätta lite om rollen hon kommer spela.
- Cleo tar det hon vill ha. Hon är kaxig och självsäker, säger hon. Lite Cleo har jag nog i mig. Jag är envis, precis som hon. Vissa sidor är jättelika och andra kommer verkligen bli en utmaning att spela. Det blir nog lagom med distans från rollen.

Madeleine är ingen nybörjare, även om hon inte är en skolad skådespelare.
- Jag har alltid varit en teaterapa! Jag har inte gått någon teaterutbildning men jag har gjort lite allt möjligt, allt från kortfilmer till revy.
Hon pluggar andra året på gymnasiet, men framöver kommer inspelningen av serien ta största delen av hennes tid.
- Plugga på heltid kommer jag inte hinna göra. Jag får komma tillbaka till skolan och fixa det sen. Förhoppningsvis hinner jag läsa en eller två kurser vid sidan av inspelningarna. Jag får ta studenten med mina polare i alla fall, det är det viktigaste.
95769
Mest läst