Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

39955

Hon debuterar inför Sveriges musikelit

Med en rivstart tar Adiam Dymotts karriär fart. Sitt första stora framträdande gör hon i kväll på P3 Guld-galan.
Tror du att jag kommer spela här nästa år, frågade Adiam Dymott sin kompis vid förra årets gala och fick ett nej till svar.
Men så blev det. I morgon uppträder hon på Scandinaviums scen med låten "Miss you".
- Galan bara dök upp och kom väldigt rätt i tiden. Jag har förberett mig hela livet, säger hon, häller upp en öl och sätter sig till rätta i hotellets svarta skinnsoffa.
Den 26-åriga sångerskan har hållit på med musik sedan hon som sjuåring stod framför spegeln med mikrofon i handen och sjöng. Beslutet att göra en egen skiva har växt fram med åren.
Det började när hon arbetade som receptionist i ett studiokomplex och fick sjunga på andras inspelningar. Och det var där hon lärde känna Thomas Rusiak, som hon har gjort skivan tillsammans med.
Hon har svårt att beskriva deras musik. Hiphop, rock och soul, är ord som kommer upp.
- Musiken går inte att sätta in i en kategori. Det är röjigt men inte så stökigt. Jag hoppas att den skapar känsla av både vemod och glädje. Själv tycker jag att det låter stort, säger hon och gestikulerar med sina vältatuerade armar.
- Det är intensiv musik. Det är mycket som händer, mycket ljud, mycket ös, tillägger Thomas Rusiak.
Planerna på en skiva kom upp när de var ute och festade för drygt två år sedan. Thomas Rusiak spelar upp scenen när han lade armen om hennes axlar och sluddrade.
- Vi måste göra låtar ihop, säger han med spelad fylla i rösten.
Till en början skapade de glättigare club musik. Men de kände inte att musiken gav så mycket. Först i somras hittade de rätt form för albumet. De berättar att texterna handlar om vardagliga prylar som kärlek och sorg.
- Det är rätt utelämnande. Det kan bli starkt ibland, säger Thomas Rusiak.
De skriver både musik och texter tillsammans. Några roller har de inte. Styrkan är att de är synkroniserade. Det är inga konstigheter. De tänker lika och gillar samma saker. Båda är flitiga.
- Vi får glädjekickar av musiken. Det är det första hela albumet jag gör med en annan artist. Så bra fungerar det att arbeta ihop med Adiam, säger Thomas Rusiak.
Han beskriver hennes röst som originell och egen, utan att vara konstig.
- Den är ärlig. Man känner att hon menar det hon sjunger. Den är skör och fragil samtidigt som hon också visar på pipa.
Låten som ska framföras i kväll beskriver Adiam Dymott som en partylåt som är lätt att ta till sig.
- Den handlar om saknad av någonting. Det kan vara en kille, en tjej eller en katt. Man får välja själv, säger hon och kikar fram bakom luggen.
Nervös är hon inte.
- Det är skönt att inte ha något att jämföra med. Det gör att jag nog inte förstår hur stort det är och har inte vett att bli nervös. Jag är bara peppad och förväntansfull.
Vilket pris skulle du själv vilja vinna?
- Årets album, finns det? Det är så lång jag kan ta det. Det är ett konstaterande, ditt album är fett. Jag satsar på det till nästa år, avslutar Adiam Dymott.

Fakta:
Namn: Adiam Dymott
Ålder: 26 år
Bor: Stockholm
Familj: Make
Aktuell med: Debuterar på P3 Guld-galan. Den självbetitlade skivan släpps 18 mars.
Mest läst