Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
asf

Hjärtfel stoppar guldhjälte

IFK Norrköpings guldhjälte Alhaji Kamara, 21, stoppas från allt fotbollsspel under 2016. Anledningen är att ett medfött hjärtfel hittats. I värsta fall är karriären över.

"Det är frustrerande. Inget jag hade förväntat mig och absolut inte hur jag ville att det skulle sluta. Jag ska vara stark och kämpa mig igenom det här", säger Kamara till klubbens hemsida.

IFK Norrköping skriver på sin hemsida att felet hittades vid en utvidgad hjärtundersökning som är obligatorisk för Champions League-spel. Kamara har en avvikelse på hjärtats kranskärl vilket medför en stor risk för plötslig hjärtdöd vid maximal ansträngning.

Kamara kommer att genomgå ytterligare en utredning för att avgöra om en operation är möjlig. Vad än resultatet blir där är anfallaren inte aktuell för spel 2016.

Alhaji Kamara kom till IFK Norrköping 2014 och gjorde under fjolårets guldsäsong sex mål på 14 matcher.

"Vi är självklart bedrövade över beskedet. Med tanke på allvaret i situationen ser vi i första hand till Alhajis hälsa, och på så vis är vi tacksamma för att tillståndet upptäcktes. Även om vi är jätteledsna för att Alhaji inte kan spela så kommer hälsan alltid först", säger Norrköpings manager Janne Andersson till hemsidan.

Mest läst