Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Hjärtat stannade - SVT-stjärnan gjorde hjälteinsats

I oktober i fjol stannade hjärtat på Magnus Stern när han jobbade som funktionär vid ett motionslopp. SVT-profilen André Pops som passerade förbi rykte in och började med hjärt- och lungräddning.

Det var i Gomorron Sverige som André Pops och Magnus Stern tillsammans berättade om händelsen som inträffade i Boo utanför Stockholm.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Pops var tillsammans med sina barn och när de kom runt en krök i skogen såg de en flera människor står kring Magnus.

– De hade konstaterat att det var hjärtstopp, men killen som hjälpt Magnus kände sig osäker på hur man utförde hjärt- och lungräddning, berättar Pops i programmet.

– Jag hade gått en kurs för fem år sedan, så det var ändå ganska längesen. Men det satt i bakhuvudet och ryggmärgen vad det var man skulle göra med hjärtkompressionerna, fortsätter Pops.

Magnus Stern kunde så småningom föras till sjukhus och senare fick André Pops det glädjande beskedet.

– Jag hade mycket kontakt med Magnus fru under de dygnen som Magnus låg nedsövd. Hon sms:ade mig och berättade att de hade väckt Magnus och att allt verkade vara okej. . De dygnen däremellan var jobbiga. För Magnus familj måste det ha varit totalt fruktansvärt. Men det var jobbigt även för mig med ovissheten. Gjorde jag rätt? Gjorde jag tillräckligt mycket? Så det var en fantastisk känsla när man fick veta att Magnus skulle klara sig.

Mest läst