Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Hjälp pendlarna till Borås / Göteborg – nu

Låt oss hjälpas åt att hitta lösningar på resenärernas omedelbara pendlingsbehov, i stället för hänvisa till en fjärran satsning på höghastighetsbana Göteborg-Borås, skriver Kristina Jonäng (C).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Leif Blomqvist (S), Birgitta Losman, (MP) och Sören Kviberg (V) har rätt i att höghastighetståg är en naturlig utveckling. Men resenärerna som i dag trängs på buss 100 mellan Göteborg-Borås eller de som skumpar fram på tåget samma sträcka behöver besked nu om snabba åtgärder för att underlätta och förbättra pendling.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Höghastighetståg diskuteras på en mängd ställen i Sverige och övriga Europa. Sådana satsningar handlar om att binda samman exempelvis Oslo med Köpenhamn eller Stockholm med resten av Europa.

Höghastighetsbana från Stockholm via Borås och Landvetter och vidare mot kontinenten är givetvis en naturlig utveckling, men det är inte detsamma som de akuta besked som ett växande antal pendlare till Borås och Göteborg behöver nu. Låt oss hjälpas åt att hitta lösningar på resenärernas omedelbara pendlingsbehov, i stället för hänvisa till en ganska fjärran satsning på höghastighetsbana.

Kristina Jonäng (C)

gruppledare regionfullmäktige Västra Götalandsregionen

Mest läst