Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160206BB980

Heta känslor i Frölunda: Måste spela hårt mot varandra

Några skademoln – men också ett trendbrott för Frölunda.…– Jag tycker vi har närvaro på träning och match igen, säger Roger Rönnberg.

Det smäller rejält på Scandinaviums is när det är kampövningar. Poängkungen Ryan Lasch tröttnar på bevakningen och slashar backen Christoffer Perssons klubba ur händerna och skjutsar därefter upp klubban i nätet.

– Det fick han för sen, ler skäggige Persson.

Jotack, vi såg. Två crosscheckingar i ryggen – på träning.

– Äh, det var ingen fara. Vi måste spela hårt mot varandra för att bli bättre, säger Persson.

Med Frölundas skadade backar har han fått mer speltid igen – och mot Malmö blir det återigen ett antal slitsamma minuter på isen.

– Vi måste tillbaka till vårt spel, det som vi gjorde bra i höstas. Och det är bara med hårt jobb som vi kommer dit, säger Persson, som på papper har ett år kvar i Frölunda efter den här säsongen.

Roger Rönnberg ser också ett trendbrott i sitt gäng. Dels i matchen mot Djurgården, dels på träning.

– Det är en närvaro och en glädje i dag! Men det tyckte jag att det var på matchen mot Djurgården också. Vi spelar offensivt, spelglädjen är jättehög, det finns en närvaro på spelarna, de tävlar och är i det på ett sätt som jag har saknat på slutet ...

Se där, ett guldkorn mitt i förberedelsen inför slutspelet. Och det finns fortfarande moln, som skadorna ...

Kapten Joel Lundqvist är inte med alls på träning eller matcher under den här veckan.

– Han har några saker som han behöver läka, han har fått flera smällar. Jag vill ge honom tid att läka ihop, säger Rönnberg.

Däremot ser det positivt ut för Artturi Lehkonen, som provat att cykla och känner sig friskare. Spencer Abbotts axel läker också bra – och kanadensaren lär spela till veckan.

Lukas Bengtssons knä är dock en historia i sig. Han fick en ny smäll i senaste matchen – och klev av efter bara ett par minuters spel.

– Det högg till och han fick ingen kraft i benet därefter. Men enligt Stina Hedin (rehabansvarig) var det här bara en tidsfråga. Det brukar tydligen bli så här, säger Rönnberg.

Bengtsson har ett ledband som är uttänjt – och så länge inte menisken har lossat igen lär han kunna spela i slutspelet.

Mest läst