Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Henrik Kruusval 8/5

  Henrik Kruusval blev full i väntan på Patrik Sjöberg. Han sågar Åmål, hyllar Sotenäs och känner sig naken med kal överläpp. Dessutom vill han sänka P-arken till botten.

  Vad ska du göra i helgen?
  - Eeeeeh. Min planeringshorisont är ungefär 40 minuter fram i tiden. Men om det blir fint väder ska jag åka ut till Hovås, ner till stranden med barnen och återhämta mig från veckan.

  Vilka smultronställen har du i Göteborg med omnejd?
  - Var som helst där man kan parkera och ta med barnen, haha. Nej men Sandsjöbacka ut mot Kungsbacka är väldigt fint. Dit kan man plocka med sig en engångsgrill och sedan spana in massa blommor, vit- blå- och gulsippor finns där. Vad mer? Ikea är väldigt bra för oss med små barn. Där blir man väl bemött, det finns blöjor om man glömt det och köttbullarna med potatismos är billiga.

  Vem är din bästa vän?
  - Min sambo Karin. Jag är pappaledig nu i fem månader och det är henne som jag ringer flera gånger om dagen när det kör ihop sig. Hon har dragit ett tungt lass med barnen.

  Du har länge haft mustasch. Hur skulle du beskriva din relation till ansiktsbehåring?
  - Jag har nyligen tagit bort mustaschen för jag tyckte att överläppen måste få vila, haha. Men folk märker inte att den är borta så jag kommer att spara ut den igen. Jag rekommenderar mustaschen varmt. Har man en liten mun så ser den större ut och man ger ett godmodigt intryck. Det är som en piercing, man smyckar ut sig själv med den. Nu känner jag mig naken. Mustasch är som snus - det är lätt att få ett återfall.

  Eftersnack heter programmet du har jobbat med ett bra tag för Svt väst. Vill du göra större saker framöver?
  - Ja, men det jag gjort är väldigt kul. Bättre kan man inte ha det. Men vi har gjort 119 program och då är det kanske dags att lägga ner. Men jag vill ta min serie om kommunslogans vidare till en nationell nivå och gräva mer i varför Södertälje kallar sig Södertäljyeah.

  Kan du berätta mer om din fascination för kommunslogans?
  - Jo men kommunpolitiker är bra på sociala frågor och sitt arbete. Men de är hopplösa på kreativa namnförslag. Fullständigt usla. Men samtidigt är det komiskt eftersom det förmodligen beror på att deras jobb är lite torra och tråkiga och när det kommer in ett roligt moment måste de bara vara med. Därför kallas Åmål för världens näst bästa stad. Det måste vara den sämsta sloganen jag stött på.

  Vilken är den bästa kommunsloganen du stött på?
  - I love Hjo är bra. Den fanns redan i kommunen och var etablerad på kaffekoppar och i lokaltidningen. Det är så en slogan måste göras. Sedan får jag nog säga Full fräs i Sotenäs. Först tyckte jag den var värdelös. Men efter tjugo inslag med andra slogans insåg jag att den är klatschig. Det är ute på landet. Det är ju röj.

  Har du någon favoritgöteborgare?
  - Patrik Sjöberg. För 12 år sedan skulle jag ha intervjuat honom. Han bestämde att vi skulle ses på Brasserie Lipp på Avenyn. Jag satt där och väntade och började dricka öl för att stilla nervositeten. Efter en och en halv timma var jag riktigt packad och satt där ensam. Han glömde intervjun, därför skulle jag vilja träffa honom. Han fascinerar mig, han är rak och tydlig. Är det något som saknas i medievärlden, eller överhuvudtaget, så är det personer som inte viker ner sig och följer strömmen. Annars är det stört omöjligt att få folk att säga vad de tycker och tänker. Men Patrik Sjöberg känns som en person som skulle säga "det här var så jävla dåligt så du får gå hem" om han tyckte så.

  Om du hade absolut makt i Göteborg för en dag - vad skulle du ändra på då?
  - Avskaffat stadsdelsnämnderna. Det hade varit bättre att bygga en solidarisk stad så kan vi bestämma om var pengarna behövs mest. Och då skulle personer i exempelvis Linnéstaden inte titta snett på de som bor i centrum och så vidare.
  Sedan jag skulle jag se till att det där pariserhjulet blev byggt omedelbart. Men dubbelt så stort. Sextio meter är ingenting, ingen kommer vilja åka det. Gör det minst 120 meter högt. Då snackar vi. Göteborgs estetiska intryck skulle bli bättre. Och ja, jag skulle bogsera ut den där P-arken till Vinga och sänka den. Ner på botten.

  Har du Facebook?
  - Nej, men jag har precis börjat blogga nu när alla andra slutar. Och min lillebror har precis dömt ut Facebook som helt ute, så det är nog dags att starta med det i nästa vecka.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.