Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Henke: Vi har laget för att vinna

Henrik Lundqvist är given i truppen till World Cup i september. Världsmålvakten tror också att Tre Kronor kan gå hela vägen och vinna turneringen i Toronto. – Vi har laget för att vinna, men allt måste fungera från start, säger han.

Blivande förbundskaptenen Rikard Grönborg presenterade i kväll 16 av de 23 spelare som bildar Tre Kronors trupp. Han gjorde det på en presskonferens i New York.
Där deltog även Lundqvist.

– En riktigt spännande grupp spelare. Skickliga, erfarna. Tittar man på backarna, väldigt smarta spelare, kan spela offensivt och defensivt. Forwards har varit med ett tag och har stor erfarenhet. Det ska bli kul att träffas och göra något väldigt speciellt tillsammans, säger han.

– Det är en ny erfarenhet att starta säsongen så här. Det kommer att vara en härlig atmosfär i Toronto. Till skillnad mot OS kommer vi att ha fler dagar på oss för att förbereda oss. Förhoppningsvis blir det en turnering som spelas på väldigt hög nivå.
Han svarade inte på frågan om han saknade någon spelare bland de 16 Grönborg tagit ut.

– Konkurrensen är hård och det ska den vara i en sån här turnering. Det bästa laget är inte alltid de 20 bästa spelarna.

Noterbart är att Dallas 23-årige backstjärna John Klingberg inte fick plats bland Grönborgs sex backar. Klingberg är för närvarande tvåa i NHL:s poängliga för backar med 52 poäng på 63 matcher.

Se samtliga 16 spelare här nedan. Truppen kompletteras senast den 1 juni med återstående sju spelare.

Mest läst