Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Henke och Rangers har hittat formen

Henrik Lundqvist är i storform – och då vinner New York Rangers. Tredje raka segern: 2–1 mot New Jersey Devils.

Det blir alltså 2–1 mot New Jersey Devils i Madison Square Garden – och en viss svensk i absolut huvudroll. För Rangers spelar riktigt bra i drygt 58 minuter, har 2–0 på jumbotronen – och får dessutom ett powerplay med drygt två minuter kvar.

Då kontrar i stället Devils, kommer två mot en – och reducerar.

– Det är synd! Vi måste spela på klockan en sån här gång. När det är så lite tid kvar är det viktigt att vi inte bjuder in Devils. Det kunde lika gärna ha blivit sudden, säger Lundqvist kritiskt till GP.

Jotack. New Jersey plockar målvakten och har ett par riktigt vassa chanser.

Efter matchen får Henrik Lundqvist ta på sig the Broadway Hat, hatten som går runt i laget till den spelare som gjort den bästa insatsen. 27 räddningar blir det för kvällen, säsongens 26:e vinst ... men ingen nolla den här gången heller.

– Nollorna kommer inte lätt till mig den här säsongen. Jag har bara haft två så här långt, säger Lundqvist, som dock får hela arenan att skandera "Heeeen-rik" ett par gånger om.

Så pass bra är han – även om han tar på sig målet.

– Jag spelar alldeles för aggressivt där, får en för lång förflyttning. När det blir så öppnar jag upp mig på nåt sätt. Det kan jag göra bättre, säger han kritiskt.

Vi andra ser dock räddningarna – särskilt en vass dubbelräddning i den andra perioden.

Det har annars varit en säsong med upp och ner för New York Rangers.

– Vi började fantastiskt bra, sedan gick det väldigt trögt i slutet av november och december. Vi hade ett tufft schema, spelade många matcher på kort tid, reste mycket, det slet på oss – och vi tappade vårt spel!

Lundqvist blev till med utbytt i tre matcher – och det hör inte till vanligheterna.

– Vi har ju vissa förväntningar och ibland kanske man sätter för höga förväntningar på vår grupp. Det är många bra lag som slåss om det – men nu är vi ju med! Vi är ju ändå tvåa i vår division, så det är inte katastrof. Efter jul och nyår har vi börjat få ordning på det. Ni vinner vi i alla fall mer än vi förlorar, skrattar Henrik.

På söndag får du möta landets störste hockeystjärna i ett långt reportage från hemmaplan. Från ett litet kafé i Tribeca på Manhattan och från omklädningsrummet i Madison Square Garden.

Vad tror ni exempelvis att Henrik Lundqvist inte klarar sig utan?

Svaret är inte ett schampo, om nån nu trodde det ... utan FaceTime med familjen.

– Det är väldigt tacksamt med teknologin! FaceTime! Det är mycket enklare nu. Det hade varit tufft om det varit för tio år sedan. Nu missar jag ingenting. Jag är med hela tiden, pratar med familjen och ser dem när som helst!

Bild - 2
Mest läst