Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

henke

Henke närmar sig FHC

Här är glädjebeskedet för fansen: Henrik Lundqvist är en namnteckning från Frölunda.

Enligt uppgifter till GP har Frölunda löst finansieringen av kostnaden för att ta hem Henrik Lundqvist. Det handlar som klubben varit inne på tidigare om extern hjälp.

"Henke" själv har redan tidigare uttalat sig positivt om att spela för klubben han vann SM-guld med 2003 och 2005.

Det som återstår är bland annat att Henke själv ska komma överens med New York Rangers – som lär ha vissa synpunkter på målvaktens spel i elitserien.

Synpunkter som kan ha att göra med att deras nyvärvade stjärncenter Rick Nash, skadade axeln i sin första match som lockout-spelare för schweiziska Davos.

Att Henrik Lundqvist spelar för Frölunda kostar visserligen inte Rangers någonting i pengar. Men skulle NHL:s bäste målvakt skada sig är han omöjlig att ersätta för New York-klubben.

Frölunda hoppas beskedet ska komma redan inom några dagar.

Dessutom måste Frölunda besluta huruvida man antingen går emot Hockeyligans beslut om förbud att värva NHL-spelare på korttidskontrakt, eller om klubben chansar på att lockouten i NHL blir över hela säsongen och därför skriver ett långt kontrakt med Henke.

Från Frölundas håll vill man inte bekräfta att Henke är närmare nu än tidigare.

- Överenskommelsen i Hockeyligan är att man inte får skriva korttidskontrakt med NHL-spelare. Det är inget vi har tänkt bryta om det inte finns speciella skäl, säger klubbchefen Anderz Larqvist.

Mest läst