Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160208JM058

Henke Lundqvist matchens bästa – och rekordman

Henrik Lundqvist har nu stått i mål i fler seriematcher än någon annan målvakt i New York Rangers. 33–åringen slog klubbrekordet i nattens seger mot Philadelphia. – Jag känner att jag är aggressiv i mitt spel, säger Lundqvist till klubbens webbsida.

Rangers möte med Philadelphia fick en het start. När lagen möttes för en dryg vecka sedan slog Wayne Simmonds Rangers kapten Ryan McDonagh i ansiktet. McDonagh fick en hjärnskakning som följd och har missat fyra raka matcher. Rangers Dylan McIlrath tog revansch på Simmonds redan efter knappt 40 sekunder. Slagsmålet startade igång den heta matchen som Rangers sedan vann med 3–1.

– Jag försökte fokusera på mitt jobb. Det var bra att se att vårt lag stod upp för McDonagh. Det var en bra start på matchen, säger Henrik Lundqvist, som blev utnämnd till matchens bästa spelare, till klubbens webbsida.

Matchen var mer än bara en i raden av segrar för Henrik Lundqvist. Den förre Frölundaiten, som GP nyligen träffade i New York, blev klubbens meste målvakt i seriesammanhang. Med 667 seriematcher i NHL har han spelat fler matcher än någon annan i mellan Rangers stolpar.

Mest läst