Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Helix bara för de djärva.

Helix | Liseberg

Testpatrullen om Helix: Det var ett skön flow i hela banan, sätena var väldigt sköna, bra att det bara var en grej att dra ner och sen känna sig fastspänd.

Berg- och dalbana

Helix

Liseberg

Bäst: FARTEN och FLOWET

Sämst: För lite air-time

Isabelle: Jag var inte nervös innan jag skulle åka, mer spänd. Men så fort jag satte mig i sätet försvann det. Detta var jätterolig, en väldigt härlig bana. Men kanske inte om det ösregnar då gör det nog ont i ansiktet på grund av farten. Först satt vi näst längst fram och det var skönt men sen när jag satt längst fram, då kändes det som om jag blåstes upp som en ballong.

Sam: Jag var väldigt nervös innan åkturen, men samtidigt glad och peppad. Nu efteråt känner jag att Liseberg verkligen har lyckats. Jag trodde Helix skulle vara mycket läskigare, men det var en  jätteskön åktur. Att åka upp och ner och hänga i luften, det var verkligen en grym känsla!

Felice: Detta var det bästa jag någonsin åkt! Det var lite nervöst innan men det släppte så fort vagnarna började rulla. Men jag blev väldigt torr i munnen och fick lite ont i ryggen på grund av jag åkte lite fram och tillbaka på sätet.

Åke: Jag var också ganska nervös innan, men Helix var jätteskön. Jag kände mig väldigt trygg och säker, skönt att det inte var någon bygel som satt i vägen. Konstruktionen gjorde att det var lite svårt att få plats med armarna men jag kände mig som sagt säker.

Alla: Det var ett skön flow i hela banan, sätena var väldigt sköna, bra att det bara var en grej att dra ner och sen känna sig fastspänd.

Det var skillnad på att sitta där framme eller där bak. Börja med att sitta där fram för då ser du rälsen. Det sköna med att sitta där bak är att det blir mer air-time. Då kittlar det gott i magen.

Under banans färd sköts vi iväg på två ställen men den rätta kicken satte aldrig in, eftersom farten redan var så hög. Det var något som vi saknade. Där är åkattraktionen Kanonen väldigt skön, att känna den accelerationen är grym. Så får Liseberg till den känslan även här, då är Helix komplett.

Sam Taheri

Isabelle Wallström

Felice Lemchen-Yücel

Åke Edqvist

Mest läst