Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Helgens oroligheter en överraskning

Som en blixt från klar himmel. Så sammanfattas helgens oroligheter i Tynnered.

- Vi har ingen aning om vad som ligger bakom bränderna och stenkastningen. Det har inte hänt något särskilt i stadsdelen och vi har genomfört många bra aktiviteter under våren, säger Sven Tholander, tillförordnad stadsdelschef i Tynnered.

Under måndagen ska han träffa polisen för att diskutera situationen i Tynnered. Dessutom måste en hel del praktiska frågor lösas nu när stadsdelens socialkontor förstördes efter en brand i fredags.

Under morgonen samlades all personal på socialkontoret och gick igenom sina tjänsterum. Stämningen var, enligt Sven Tholander, dämpad.

- Det är aldrig roligt att se sin arbetsplats uppbränd och rökskadad.

Viktiga journaler som fanns i arkivskåp har klarat sig, men det finns också papper och tjänsteanteckningar som är rökskadade.

- I dag får vi hjälp av Askim med akuta ärenden och vi kommer att hitta andra lokaler, men det blir mycket arbete i onödan.

Enligt Tholander finns ingen hotbild mot socialkontoret i Tynnered. Det finns inte heller någon koppling med en incident som inträffade på socialkontoret i Frölunda i förra veckan där en kvinna hotade att skada sig själv. Det är ett rykte som cirkulerar bland allmänheten.

I helgen blev både polis och räddningstjänst attackerade av ungdomar. Det förekom stenkastning och bränder. Polisens uppskattar att mellan 15 och 20 ungdomar mellan 16 och 18 år har varit aktiva i helgen.

Sven Tholander är bekymrad:

- I förra veckan sade jag "vad skönt att vi är på väg att få ner skadegörelsen" och så händer allt det här. Oroligheterna kom som en blixt från klar himmel.

Mest läst