Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
asdsd
William Atashkadeh - målskytt igen.

Hela Öis utbytt – då vände Gunnilse

David Johansson gjorde Öisdebut och låg bakom de två första målen i den tudelade mot Gunnilse. – Jag är löpstark, då gäller det att utnyttja det, säger högerbacken efter 3–3-matchen på Valhalla IP.

Öis inledde starkt och skapade en handfull heta chanser i början av matchen. Första målet kom redan efter tre minuter då David Johansson avancerade in i straffområdet och hittade en fri William Atashkadeh som enkelt rullade in bollen.

En kvart senare stormade samme Johansson in i boxen igen. Den här gången föll han – och fixade därmed straffen som George Mourad säkert satte.

– Jag gillar att vara offensiv och komma in med bollen i boxen. Så om jag får spela är det så jag vill göra, säger Johansson efter första matchen i Öis.
Han kom från Utsikten inför säsongen och vet således hur svårt det kan vara för en nykomling i Superettan.

– Ja, det är tufft. Men jag tycker att vi har förutsättningarna för att klara oss kvar. Vi har en bra mix av rutin och unga spelare och man märker att det här är en proffsig klubb med anor, säger Johansson.

Efter 2–0-målet mattades tempot av rejält och i paus valde tränare Marcus Lantz att byta samtliga elva spelare, vilket såklart gav en helt ny match. Och då var det plötsligt Gunnilse som började hitta rätt:

2-1 kom i minut 59 genom Nicola Jevric. 2–2 gjordes av Ajdin Zeljkovic i den 65:e minuten – efter att provspelande Kemo Darboe bränt en straff för Öis. Och i minut 67 kontrade Gunnilse åter effektivt varpå samme Zeljkovic satte 3–2.
Allt medan Öis "första" startelva stod i duschen.

– Jag hörde bara hur det small, small och small. Trist att vi inte kan inleda säsongen med en vinst, men det är inte nu vi ska vara bra, säger David Johansson.

Till slut blev det oavgjort sedan Sebastian Ohlsson snyggt kunde dunka in 3–3 med en mäktig högervrist. Och säsongen 2016 är därmed igång för Superettans nykomlingar i rött och blått.

– Jag kommer ju från en förlorarsäsong och det är klart det är roligare att vinna. Så målsättningen för mig blir att försöka få så mycket speltid som möjligt och att vi gör bra resultat, säger Johansson.

Och din debut var klart godkänd?

– Absolut. Det var kul att spela fotboll igen, och jag får påstå att jag är nöjd.

Öis startelva:
Kristoffer Björk-David Johansson, Fredrik Björck, Johan Hammar, Joakim Hall-Daniel Paulson, Rasmus Bozic, Jacob Lindström, Anton Henriksson-George Mourad, William Atashkadeh

Öis startelva, halvlek 2:
Robertino Klajic - Anton Salenius, Christoffer Randsalu, Hannes Sahlin, Hampus Bohman - Alexander Vrebac, Andreas Östling, Niklas Klingberg,Sebastian Ohlsson - Kemo Darboe, Oskar Vilgotsson.

Mest läst