Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Heim låter Frändesjö gå

  HANDBOLL: Martin Frändesjö är fri att lämna IK Heim för FC Köpenhamn om han vill. Det meddelade klubbens ordförande efter gårdagens styrelsemöte.
  Tidigare i veckan bekräftade Martin Frändesjö att han vid ett flertal tillfällen blivit uppvaktad av FC Köpenhamn. Den danska toppklubben har flera skaddrabbade spelare, bland andra norrmannen Ole Magnus Ekelund, och man söker därför efter hans ersättare.
  Martin Frändesjös kontrakt med Heim löper till maj 2007, men enligt klubbens styrelse är han nu alltså fri att gå till Köpenhamn.
  - Vill han lämna oss så får han göra det. Det har vi kommit överens med honom i dag. Det är inget konstigt med det, säger Peo Johansson, klubbens ordförande.
  Nöjd Frändesjö
  Men viken eventuell ersättning som Heim kommer att kräva för att låta 35-åringen gå, är fortfarande oklart.
  - Det är en annan femma. Det vet vi inte ännu, vi får se. Köpenhamn har inte kontaktat oss ännu, svarar Peo Johansson.
  Martin Frändesjö själv var mycket nöjd över styrelsens beslut och enligt honom återstår nu bara ett undertecknande av kontraktet.
  - Jag har inte skrivit på några papper ännu eftersom vi har gått och väntat på hur Heim skall ställa sig. Men nu skall det nog kunna lösa sig. Jag kommer att prata med Köpenhamns tränare Magnus Andersson under morgondagen (läs i dag), säger han.
  Den danska ligan har för tillfället speluppehåll och Frändesjös flyttlass väntas därför bära av först i slutet av januari. Kontraktet förväntas löpa säsongen ut.
  - FC Köpenhamn är ett topplag som leder den danska ligan, en utav världens bästa ligor. Det här kommer verkligen att bli en utmaning för mig, framhåller Martin Frändesjö.
  Inga kommentarer
  FC Köpenhamns Magnus Andersson ville under gårdagen inte kommentera Frändesjö-affären.
  Martin Frändesjö finns med i Heim-truppen när laget i kväll tar emot Redbergslid IK på Aktiviteten i Mölndal.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.