Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Heids megaskräll: Det är fortfarande lite overkligt

Sävehof hade bara förlorat en seriematch på fyra år och det var inte många som trodde att Heid kunde rubba dem. Men när slutsingalen ljöd var megaskrällen ett faktum. – Det är först nu som man har smält det och fattat vad stort det var för klubben att vi slog Sävehof, säger Heids Wilma Brask-Larsen.

På tisdagen stod BK Heid för en rejäl skräll när man slog topplaget Sävehof i handbollens elitserie. Sävehofs andra serieförlust på fyra år. Stor segergeneral blev Wilma Brask-Larsen med 12 mål.

– Det är inte riktigt så att man fattar det direkt efter slutsignalen. Då är det mer att man tänker att det var viktigt med två poäng. Det är först nu som man har smält det och fattat vad stort det var för klubben att vi slog Sävehof, säger Wilma Brask-Larsen.

Försvararen Annica Smidje kände samma sak.

– Vi leder från början till slut men man kan aldrig andas ut. Det är först när det är fem minuter kvar som jag känner att vi kan vinna det här, säger en trött men glad Annica Smidje.

– Det var lite svårt att sova igår så man är ju lite trött idag. Det var ju en total uttömning och det är fortfarande lite overkligt, säger Smidje.

Segersiffrorna skrevs tillslut till hela 29-23, men det betyder inte att man kan slappnad av på planen.

– Vi fick en bra start, vi hade bra energi och tog tidigt ledningen. Det kändes bra hela matchen men det kändes aldrig helt säkert. Det svänger mycket i handboll och vi vet hur bra Sävehof är, säger Wilma Brask-Larsen.

– Vi trodde på oss och vi tänkte vad har vi att förlora? Vi hade ingen press på oss. Om vi förlorar mot Sävehof är det ingen som tycker det är konstigt. Det är de som har pressen på sig, de har förväntningarna, säger Brask-Larsen

En press som Sävehof nog märkte av även om Annica Smidje inte tycker att de hade ett mentalt övertag på sin motståndare i Sävehof.

– Det skulle jag absolut inte säga. Men sen allt eftersom matchen lider får vi dem att ta fler stressade avslut. Och det är ju inget som man är van att se Sävehof göra.

Segern tog Heid upp på slutspelsplats och redan på torsdagen är det matchdags igen för Heid när man möter sjätteplacerade Skövde på bortaplan. En chans att rida vidare på formvågen.

– Nu ser vi vad vi kan. Det är ett bevis på att vi ska fortsätta tro på oss och att vi är på rätt håll, vi kan ta vilket lag som helst i den här serien, säger Annica Smidje.

Mest läst