Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Hawking: Se upp för utomjordingar

Det kan vara livsfarligt att kontakta utomjordingar.

Varningen kommer från seriöst håll: den världsberömde astrofysikern Stephen Hawking.

Rimligen finns det intelligent liv i rymden, säger engelsmannen i en serie program för tv-kanalen Discovery. Och risken är att rymdvarelser skulle kunna plundra jorden och dra vidare.

- Om utomjordingar besöker oss kan resultatet bli som när Columbus kom till Amerika, vilket inte blev särskilt bra för urinvånarna.

I stället för att försöka kommunicera med rymdlingar bör jordlingar göra sitt yttersta för att gömma sig, anser Hawking.

- Vi behöver bara se på oss själva för att inse hur intelligent liv kan utvecklas till något som man inte skulle vilja träffa.

Tidigare har rymdsonder haft med sig avbildningar av människor och diagram som visar var jorden finns. Radiovågor har också skickats ut i rymden i hopp om att nå fjärran civilisationer.

Hawking säger att för hans "matematiska hjärna" är det fullständigt rationellt att det finns intelligent liv i rymden, med tanke på universums storlek.

- Den verkliga utmaningen är att lista ut hur rymdvarelser faktiskt är, säger astrofysikern, som tror att de flesta sannolikt är mikrober.

223544.jpg
Mest läst