Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Hansdotters succé fortsätter

Frida Hansdotter fortsätter att imponera i världscupen. Alpinstjärnan blev tvåa i slalomen i österrikiska Flachau, vilket var hennes sjätte pallplats på sju världscuptävlingar den här säsongen.  "Det är fantastiskt kul att få vara på den här nivån. Jag älskar verkligen det här", säger Hansdotter till SVT. 

Hansdotter låg på tredje plats inför det andra åket, 20 hundradelar efter ledaren Nastasia Noens, Frankrike.

"Nu är det fullt ös som gäller, det är tajt så det är bara ut och åka", sade Frida Hansdotter till SVT inför det andra åket.

Och det var precis vad alpinstjärnan gjorde.

Efter ett nytt bra åk tog hon över ledningen med 33 hundradelar – en tid som räckte till en andraplats bakom slovakiskan Veronika Velez Zuzulova, som vann med 20 hundradelar. 

I och med andraplatsen leder Hansdotter fortfarande den totala slalomcupen, 74 poäng före Sarka Strachova, som slutade på femma i fredagens tävling.

Övriga svenskor hade det tyngre i backen. Maria Pietilä Holmner, som var osäker till att ens starta på grund av ryggsmärtor, slutade på 20:e plats, medan Charlotta Säfvenberg, Anna Swenn Larsson, Emelie Wikström och Hanna Westman inte kom till start i det andra åket. 

"Det var inget superåk direkt. Sedan är det trist när man hör speakern säga att man är långt efter under åket. De är lite högljudda här...", säger Pietilä Holmner till SVT.

Mest läst