Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 2

Handelskammaren säger "JA till trängselskatt i Göteborg"

Västsvenska Handelskammaren går in och stöttar nätverket "JA till trängselskatt i Göteborg". – Vi väljer att vara tydliga i denna fråga eftersom den är avgörande för regionens framtid, säger Johan Trouvé, vd för Västsvenska Handelskammaren.

Nätverket "JA till trängselskatt i Göteborg" startades 2012 genom en Facebook-sida som nu har närmare 10 000 gilla-markeringar.

Nätverket drivs av privatpersoner och samlar argument för trängselskatten i Göteborg samtidigt som det ska visa att de positiva rösterna finns.

Inför kommande folkomröstning väljer nu Västsvenska Handelskammaren att öppet stötta det ideella nätverket.

– Vi väljer att vara tydliga i denna fråga eftersom den är avgörande för vår regions framtid. För näringslivet är genomförandet av det västsvenska paketet en av vår tids allra största ödesfrågor. Nu gäller det att det genomförs så att vi kan börja fokusera på framtida satsningar, säger Johan Trouvé, vd för Västsvenska Handelskammaren i ett pressmeddelande.

Åsa Österlund, talesperson för "JA till trängselskatt i Göteborg" gläds över att Västsvenska Handelskammaren visar sitt stöd.

– Som ideellt nätverk betyder detta mycket för oss, säger hon.

Västsvenska Handelskammaren kommer i stället för att stötta nätverket ekonomiskt att vara med och hjälpa till att ta fram en digital kampanj samt att bekosta en kampanjsamordnare.

– Kampanjen gör att vi får bättre förutsättningar att nå ut till göteborgarna och få dem att inse vikten av att rösta ja. Samordningen är också värdefull eftersom vi som engagerar oss har andra jobb vid sidan av och därför begränsad tid. Nu kan vi lägga tiden på rätt saker, säger Åsa Österlund.

Folkomröstningen om trängselskatten hålls i samband med valet i september.

Bild - 1
Mest läst