Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Victor Bogesjö åker till Samos.

Han ska rädda liv i Medelhavet

På söndag landar Victor Bogesjö på grekiska Samos för att hjälpa flyktingar ur havet. - Jag vill göra en insats, säger göteborgaren som varit frivillig i Sjöräddningssällskapet i fjorton år.

Victor Bogesjö, 32 år, göteborgare som numera bor i Oslo, lämnar hemmahamnen för att under de kommande två veckorna kliva ombord på de gula båtarna i den grekiska övärlden.

Hur fick du en plats i insatsen?

- Vi som är aktiva inom Sjöräddningssällskapet fick möjligheten att söka till det här uppdraget. Jag sökte och blev utvald. Jag vet inte riktigt vad som väntar därnere, jag får ta det som det kommer. Men det känns bra att få en möjlighet att hjälpa till.

Hur kommer ni att jobba på plats?

- Jag har inte alla detaljer men vi åker ut två båtar i taget med två svenska sjöräddare i en besättning på totalt fyra man. Sedan har vi folk på plats i land också. Det är några som har åkt i förväg och förberett insatsen. Vi får mer information hela tiden fram till avresan.

Varför har du valt att vara med i Sjöräddningssällskapet?

- Jag delade min uppväxt mellan Göteborg och Fjällbacka och det var naturligt att vara mycket ute på sjön. Jag kände att det här var rätt för mig. Om man har sjövana och en stark vilja att hjälpa andra människor kan man göra mycket nytta. Som person är jag lugn, strukturerad och ansvarstagande. Det är nog också mina bästa egenskaper som sjöräddare. Jag har en ödmjuk inställning och jag gillar verkligen att hjälpa till.

Fotnot: Sjöräddningssällskapets verksamhet drivs utan något statligt stöd. De frivilliga sjöräddarna arbetar ideellt.

Mest läst