Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
10

Han blir OS-ankare – hoppas få kommentera sin fru

På lördagen presenterade Viasat sin satsning på ridsporten i OS. Huvudkommentator blir Henrik Johnsson – vars fru Malin Baryard-Johnsson satsar på att komma med till OS.– För mig och Malin är det inga problem, säger den före detta SVT-profilen.

Henrik Johnsson är sedan länge ett känt namn i Mediasverige. Han har jobbat både framför kameran (ibland annat Lilla Sportspegeln) samt bakom den i Melodifestivalen.

På fredagen var han i Göteborg och presenterades som kommentator i sommarens OS-sändningar i Viasat.

– Jag hoppas kunna göra ett drama av en sport som ibland behandlas mer som en hobby, säger Johnsson.

Expertkommentator blir ryttarinnan Linda Heed – som själv hoppas kvalificera sig till nästkommande OS, 2020.

Henrik Johnsson är gift med Malin Baryard-Johnsson, en av Sverige största hoppstjärnor. Hon är ännu inte kvalificerad till OS, men har inlett en satsning för att nå Rio.

– För det första är det roligt att vara först i familjen med att bli klar för OS. För det andra vore det väldigt roligt om hon kom med, och jag kommer såklart att vara glad och spänd när hon hoppar, säger Johnsson.

Är det inte ett problem att kommentera sin fru?

– Det är en relevant fråga, men vi har ställt eventuellt jäv mot de fördelar som finns. Jag har en unik inblick och kunskap och jag tycker personligen att det väger över. Och det är svårt att köra med dolda kort, om bommen åker ner så ligger den ju där. För mig och Malin är det inga problem, säger Johnsson.

Hela familjen Baryard/Johnsson kommer dock inte vara på plats – de två barnen får stanna hemma.

– Mina föräldrar är redan bokade som barnvakter, säger Henrik Johnsson.

Viasats sportchef Per Nunstedt:

– Vi har givetvis diskuterat kring möjligheten att Malin Baryard-Johnsson kan delta för Sverige i Rio. Och rollfördelningen är kristallklar oavsett tävlande; Henrik refererar tävlingarna samtidigt som Linda Heed analyserar och bedömer insatserna. Vi känner oss väldigt bekväma med att det kommer att fungera fint.

Mest läst