Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
afsafds

Han blir ny kassör i krisande Blåvitt

Ordförandekandidaten Frank Andersson har redan börjat träffa sponsorer. Och GP kan avslöja att före detta bloggaren Jakob Andreasson planeras bli ny kassör. – Fotbollsekonomi skiljer sig från all annan ekonomi, säger han.

Frank Andersson presenterades i tisdags som valberedningens förlag till ny ordförande. Och han skred till verket direkt.

– Jag har träffat Nils Wiberg, och i kväll ska jag träffa Ola Serneke. Det är viktigt att folk vet vem jag är. Jag har fått väldigt mycket positiva reaktioner, telefonen plingade hela kvällen, säger den förre S-politikern – som ju också är ordförande i Gunnilse.

– Styrelsen i Gunnilse ska diskutera saken i morgon (läs i dag). Det enklaste för mig vore väl att de hittar en annan, men jag är öppen för att fortsätta också om de vill det.

Utöver Andersson presenterade valberedningen två förslag på ledamöter, varav den ene heter Jakob Andreasson och har gjort sig känd som en frågvis och insatt frågeställare på medlemsmöten. Dessutom drev han i flera år en blogg där han analyserade – och stundtals kritiserade – IFK Göteborgs ekonomi. Om årsmötet röstar ja lär han ta över efter den hårt kritiserade Ulf Ivarssons roll som kassör i styrelsen.

– Valberedningen har ju nominerat mig utefter min ekonomiska kompetens och jag är öppen för att bli kassör efter att medlemmarna sagt sitt, säger Andreasson till GP.

Han jobbar i dag som verksamhetschef på park- och naturförvaltningen i Göteborg.

– Jag är inne på mitt elfte år här och det är en verksamhet som omsätter två, tre gånger så mycket som IFK Göteborg gör. Sedan har jag ju ett allmänintresse i fotbollsekonomi vilket väl visat sig i fem års bloggande, säger Andreasson.

Från att ha varit den som bedömt och analyserat utifrån blir han nu den med ansvar för att plus och minus går ihop på Kamratgården.

– Jag är väldigt mån om att IFK ska ha en balanserad syn på vilka risker man ska ta. Vårt jobb i styrelsen är egentligen att ge nästa styrelse så bra förutsättningar som möjligt och se till att föreningen har en framtid.

Har man jobbat för kortsiktigt innan?

– Det är det som är balansen, man ska ju maxprestera i nuet, men ändå inte tappa fokus på det långsiktiga. Jag är ödmjuk inför att det är en väldigt svår uppgift . Fotbollsekonomi skiljer sig från all annan ekonomi eftersom det finns så många osäkra parametrar. Bara att värdera transfers är ju en hel vetenskap, säger Jakob Andreasson.

Mest läst