Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Mattias Magnusson (t h) knep förstaplatsen på Kings lista över de 100 mäktigaste i svenskt herrmode.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Han är svenskt herrmodes allra mäktigaste

  Årets vinnare och nummer ett på magasinet Kings lista över svenskt herrmodes allra mäktigaste är Acne Studios VD Mattias Magnusson tätt följd av fjolårets vinnare, H&M MANs chefsdesigner Andreas Löwenstam. På tredje plats hamnar Lena Patriksson Keller, grundare av Patriksson Communication.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Läs också: Svenskt herrmodes allra mäktigaste listade

  Motiveringen lyder:

  "Inte nog med att de får svenska män att se bättre ut, de får även internationella designers att vända blickarna norrut mot ett litet bankpalats i Gamla Stan i Stockholm. Acne Studios gör allting rätt just nu, och belönas med framgång som är lika uppenbar vare sig man lyssnar på kritiken eller räknar kapitalet. Mellan visionären Mikael Schiller och kreatören Jonny Johansson står Mattias Magnusson, den samlande kraft som driver vinstmaskinen Acne Studios i en och samma riktning. Under Mattias tid som VD har omsättningen växt med 700 miljoner och i år är det sannerligen dags att ära den som äras bör: Mattias Magnusson är mäktigast i Herrmodesverige anno 2015."

   

  - Jag är så klart hedrad och tycker det är extra kul att Acne Studios uppmärksammas på hemmaplan, säger Mattias Magnusson. Vi har en ambition om att bygga ett modehus som kan mäta sig med de absolut starkaste internationellt och jag ser Kings utmärkelse som ett tecken på att våra ansträngningar uppskattas.

  Frida Zetterström, Göteborgs Postens modeskribent, är på plats på galan.

  - Att Acne hamnar högst upp på listan känns givet men det är lite intressant att man väljer att lyfta fram vd-positionen före grundare och designer som traditionellt sett ofta ses mer i rampljuset. Andra intressanta namn på listan är hockeymålvakten Henrik Lundqvist, författaren Klas Östergren och Susanne Ljung, modejournalist på Sveriges Radio.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.