Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
blåvitt

Han är snabbaste spelaren i Blåvitt

Blåvitt tar emot Djurgården på Ullevis gröna gräs på lördag. Och fystesterna gav positiva besked.– Vi är väldigt nöjda med framstegen, säger Jörgen Lennartsson.

IFK Göteborg stämmer regelbundet av spelarnas fysiska utveckling, och inför lördagens träningsmatch mot Djurgården kan tränare Lennartsson konstatera att det går åt rätt håll.

– Ja, absolut. Den fysiologiska utvecklingen går framåt, både om man jämför med förra året och med januari.

Han vill inte avslöja allt för mycket om spelarnas resultat, men bjuder i alla fall på en vinnare när det gäller snabbhetstestet, det vill säga kort sprint.

– Det var Haitam Aleesami. Resten håller vi nog helst för oss själva.

Efter att ha åkt ur cupen blev det brådis att hitta bra träningsmotstånd och lördagens match mot Djurgården blir den sista innan ett flertal spelare lämnar för diverse landslagsuppdrag. Dessutom blir det årets första på svenskt naturgräs.

– Det är en helt fantastiskt fin plan på nya Ullevi. Man får vårkänslor och det känns som att det börjar närma sig på riktigt, säger Lennartsson, som också har tagit ut en startelva:

John Alvbåge – Emil Salomonsson, Hjörtur Hermannsson, Hjalmar Jonsson, Haitam Aleesami – Jakob Ankersen, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Sören Rieks – Tobias Hysén, Gustav Engvall.

Saknas gör bland annat Tom Pettersson och Lawson Sabah, som båda har ont i fötterna efter stämplingar. Även Mattias Bjärsmyr återhämtar sig efter en skada, och Patrik Karlsson Lagemyr har en "känning i en muskel".

Mest läst