Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Han är Carlos Strandbergs utmanare

Han gjorde sitt första allsvenska mål mot Örebro senast. I morgon vill han sänka Djurgården i Stockholm. - Hoppas att det blir storpublik och att vi kan tysta dem, säger Alexander Jeremejeff till GP.

Moestafa El-Kabirs flytt har öppnat för Häckens anfallstalanger. Den ene, juniorlandslagsstjärnan Carlos Strandberg, känner de flesta till. Den andre, 20-årige Alexander Jeremejeff, presenterade sig på allvar med sitt mål mot Örebro senast.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det var skönt, och bra för självförtroendet, säger Jeremejeff, som inte hade någon lycka framför mål mot Gefle dessförinnan.

- Det är lätt att det låser sig om man tänker för mycket. Det är mycket tankar som släpper när man gör mål, man vågar lita mer på sin instinkt och det är ju den man ska gå på som anfallare, säger han.

Det är annars en 20-åring som är van att göra mål. Han kom till Häcken, inför årets säsong, från Qviding där han öste in mål i division 1. På 21 framträdanden blev det 14 baljor. Men det är en helt annan sak att göra mål i Allsvenskan.

- Du har mindre tid, måste ta snabbare beslut och alla motståndare är lite bättre. Då gäller det vara snabbare och starkare, det är svårare att lura backarna, säger Jeremejeff.

Just omställningen, att gå upp två serier, menar han har varit den tuffaste biten – om än en positiv sådan.

- Kroppen ska hänga med rent orkesmässigt, där har jag en bit kvar. Jag fixar såklart 90 minuter, men att orka ta maxlöpningar konstant i 90 minuter, det är den stora skillnaden, säger han.

Den ökade träningsmängden och den högre intensiteten har gjort att Jeremejeff dragits med en del småskavanker under våren. Nu har han gjort två matcher från start och hoppas kunna fortsätta utmana om den platsen.

- Men konkurrensen är hård, det är ju bara att titta, säger han och vänder sig om mot gräsmattan där resten av laget varvar ned efter träningen.

- Carlos är en jätteduktig spelare. Det är bara att jobba stenhårt och sen är det upp till tränaren.

Om Jeremejeff tvingas beskriva sina egna styrkor som spelare så gör han det såhär:

- Jag är en djupledslöpare som försöker komma med fart och tajming och vara på rätt plats i boxen när bollarna kommer.

Om det blir Carlos Strandberg eller Alexander Jeremejeff som startar mot Djurgården i morgon vet bara gudarna och tränaren Peter Gerhardsson. Men Jeremejeff är iallafall redo att avgöra om han får chansen.

- Ja, det skulle vara riktigt kul. Men mest hoppas jag att vi får åka ifrån Stockholm med tre poäng, säger han, reser sig upp och sparkar till en liggande boll.

Instinkt, var det ja.

Ålder: 20 år.

Position: Anfallare.

Klubb: Häcken.

Längd: 191 centimeter.

Vikt: 82 kilo.

Bor: Kungsbacka.

Familj: Flickvän.

Kom från: Qviding 2013 (21 matcher, 14 mål).

Tidigare klubbar: Qviding, Öis, Tölö IF.

Mest läst