Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB120619ME043

Hamrén: Vi är bortskämda med en spelare som Zlatan

Zlatan Ibrahimovic fick lite ledigt av Erik Hamrén vid mötet med Turkiet. Efter matchen hyllar Hamrén sin anfallsstjärna.– Vi är lite bortskämda med en spelare som Zlatan, säger han på presskonferensen under fredagen.

Det blev förlust för landslaget mot Turkiet med 2-1, där Andreas Granqvist gjorde det svenska målet. När Erik Hamrén mötte pressen på fredagsförmiddagen var han trots allt ganska nöjd.

– Man är aldrig helt nöjd när man förlorar, så är det för mig och alla spelarna som håller på med det här. Jag är nöjd med prestationen till vissa delar trots att vi förlorade. Det är ett bra turkiskt lag som vi mötte på bortaplan. Det var längesen det var ett sådant här tryck på en match, säger Hamrén.

– Senast jag var med om det var med AIK när vi mötte Barcelona 1997. Då gjorde det ont i öronen och det gjorde det mot Turkiet också. Jag hade dock varit ännu mer nöjd om vi fått oavgjort, det tycker jag att vi var värda.

Förbundskaptenen valde att hylla anfallsspelet trots att hans storstjärna – Zlatan Ibrahimovic saknades.

– Vi kommer bygga vidare på det här, jag räknade med att de skulle ha mer boll än oss på bortaplan med tanke på deras styrka. Men jag tycker vi skapar åtminstone lika många målchanser som de gör. Vi skapar många målchanser även utan Zlatan som är vår största anfallsstjärna vilket är kul. Vi har ju en världsstjärna som ofta avgör matcherna men jag tar med mig mycket positivt från matchen.

– John (Guidetti) och Marcus (Berg) gör det bra, hittade kombinationer och kommer till målchanser. Det är kul att se att de gör det bra offensivt och även defensivt. Sen kanske vi tappade lite boll lite enkelt i vissa lägen, där är vi lite bortskämda med en spelare som Zlatan, han får fast bollen på ett annat sätt än de andra, men all cred till Marcus och John.

Spelarna har fått ledigt under lördagen av Erik Hamrén innan landslaget återsamlas på söndagen och tränar igen.

– Alla ska vara med och tillbaka då. Jag kände att i den här perioden att det var bra att ge spelarna en fridag när det är mycket matchande ute i Europa. Det ger de en möjlighet att andas mentalt och vi tränar sen både söndag och måndag och spelar tisdag. Jag förväntar mig att alla ska vara tillbaka, friska och krya.

Mot Tjeckien på tisdag ska Zlatan vara tillbaka i landslaget igen efter sin extra ledighet.

Mest läst