Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Hammarby vill stämma huliganerna

Hammarby har enligt DN kontaktat sina advokater för att se om man kan stämma huliganerna för den skada man gör mot Hammarby. – Det är ganska stora pengar, de ska få betala för sig, säger Göran Rickmer, säkerhetschef i Hammarby till tidningen.

Hammarbys säkerhetschef medger att de inte hade koll på säkerheten under matchen mellan Hammarby och Gais. Flera Gais-supportrar skadades i attacken och fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson jämför händelsen med en terroristaktion.

Det är klart att man inte kan säga att vi hade koll på säkerheten. I och med att kodlåsen läcker ut trots att man byter den tre gånger så räcker uppenbarligen inte det. Säkerheten på arenan räcker inte till som det är i dag, säger Rickmer.

Förutom det att huliganerna kan bli dömda i domstol så kommer Hammarby att stänga av de som identifieras.

– Ett år är maxtiden och jag skulle bli förvånad om det skulle bli kortare tid, säger Rickmer.

Nu tror han på en mer stängd Tele2 arena i fortsättningen.

– Det handlar inte om vilken arena vi vill ha utan vilken arena vi kan försvara.

Högriskvecka att vänta

På måndag spelar IFK Göteborg och AIK. Under de tre efterföljande dagar väntar derbyn mellan Östers IF och Kalmar FF, Helsingborgs IF och Malmö FF respektive Djurgårdens IF och AIK. Samtliga att räknas som högriskmatcher

– Jag har pratat med alla parter och jag vet att det pågår ett intensivt arbete från polis, klubbar och arenaägare att det ska bli så bra som möjligt, säger Anders Sigurdson, säkerhetsansvarig vid fotbollförbundet till DN.

Mest läst