Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Hallå där, Carl Johan De Geer

… som tävlar i På spåret tillsammans med Johanna Frändén i höst.

- Folk frågar vilket mitt favoritland är som jag vill åka till och då svarar jag Göteborg. Mina barn tvingades alltid åka med dit, både till filmfestivalen och bokmässan, och de frågade alltid "vilket land är det här, är det Göteborg?". Så för oss är det ett land, ett land jag gillar och hittar bra i och åker ofta till.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kul, men hur hamnade du i På spåret?

- Ja, de ville jag skulle vara med. De har satt ihop olika tillfälliga äktenskap, en ganska lustig samling med förre jämon och en komiker till exempel. Jag ska försöka inte binda mig vid någon prestige, det här är ju inget du kan plugga till.

Och din lagkamrat?

- Jag är ihop med en fotbollskommentator, som flyger hit från Barcelona. Det jag vet är att hon flyttade dit när Zlatan Ibrahimovic började spela där och sedan dess bor hon där, men nu är han inte där längre. Hon är skärpt. Vi räknade ut att hon är yngst och jag äldst. Hon är yngre än min dotter och jag äldre än hennes pappa.

Svåraste konkurrenterna?

- Det är flera veteraner med, så det blir intressant. Vi ska tävla mot Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt, jag har ingen aning om hur ska gå. Vi kanske bara är med i ett program.

Dina styrkor?

- Jag kan mycket om skräpkultur; böcker som aldrig funnits på bibliotek, filmer som anses smaklösa, hötorgskonst. Men sådana frågor kommer nog inte upp.

Brukar du titta?

- Jag brukar titta, alltid. Man tävlar ju med sig själv. Och jag gillar reklamfria kanaler. Folk brukar fråga varför svt ska göra sådant som andra gör, men det är ju inget roligt att på titta underhållning om det är avbrott för reklam hela tiden.

Bild - 1
Mest läst