Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Hallå där, Åsa Sandberg Marzelius...

... eventkoordinator på TEDx Göteborg. Evenemanget äger rum i dag på Lorensbergsteatern och väntas dra ungefär 400 besökare.

Vad är TEDx Göteborg?

- Det är ett lokalt event, som handlar om att skapa en mötesplats för olika idéer. TEDx finns över hela världen och vill lyfta fram nytänkande idéer och duktiga talare.

Vilka medverkar och hur har ni valt ut dem?

- Det är intressanta människor från flera olika fält: design, arkitektur, akademi, forskning, näringsliv och arkitektur. Vi vill att det ska vara Västsveriges mest kreativa mötesplats. Deltagarna håller presentationer där de berättar om intressanta saker i olika ämnesområden. Det viktiga är att de har idéer som är värda att dela med sig av.

Är det någon av talarna som du vill lyfta fram?

- Martha Ehlin är en av mina personliga favoriter. Hon kommer prata om vikten av organdonation, och att ta ställning i frågan. Martha är själv multitransplanterad, med fem nya organ i kroppen. Jag såg henne i World Transplant Games, där hon tog fem guld i olika sporter. Hon är verkligen ett levande bevis på att organdonation fungerar.

Hur är upplägget under dagen?

- Vi har 19 talare, där alla får max 18 minuter var. Alla tal spelas in och läggs upp på nätet – på så sätt är tanken att idéerna ska spridas. Det handlar ju om att sprida idéerna, och göra det kostnadsfritt. Förutom talen kommer det vara paus för mingel och kreativ diskussion. Talen får inte vara politiska, religiösa eller kommersiella.

Hur länge har TEDx Göteborg funnits och hur ofta äger det rum?

- Det har funnits sedan 2009 och har körts en till två gånger per år – en gång på våren och en gång på hösten.

Bild - 1
Mest läst