Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Halkan värst i Skaraborg

Det har varit en dag och kväll med ett antal avåkningar och kollisioner till följd av snö och halka.

Det mest dramatiska i Göteborgsområdet var då en bil voltade och kolliderade med en spårvagn vid hållplatsen Lana i Mölndal, klockan 16.30. Det tog en dryg timme att röja upp efter olyckan, med långa köer som konsekvens.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Bilföraren, som var ensam i sitt fordon, tog sig själv ur. Hon hade endast mindre blessyrer och ansåg sig inte behöva åka till sjukhus.

Klockan 17.35 inträffade en annan olycka som gav eftertryck i Göteborgstrafiken. I norrgående fil på Marieholmsleden krockade en bil och en lastbil. Inga personskador inrapporterades, men vänster körfält var helt blockerat och det uppstod långa köer förbi olycksplatsen.

I övrigt rapporteras de flesta trafikproblemen från Skaraborg och de östra delarna av Västra Götaland.

Två olyckor inträffade i Falköpingstrakten. Räddningstjänsten var även ute och hjälpte till i Färgelanda, Töreboda och Karlsborg. Vid ett par av dessa kollisioner fick skadade personer transporteras i ambulans till sjukhus.

Kollektivtrafiken med tåg hade det bekymmersamt under onsdagsmorgonen, men det lättade.

Lena Jovén, kommunikationschef på Västtrafik, uppmanar dock resenärer att gå in på Västtrafiks hemsida som hela tiden uppdateras.

Öresundståget hade länge problem med förseningar på grund av ett spårväxelfel. Men vid 15-tiden började tågen att rulla enligt tidtabell.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.