Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Lastbilen blockerar riksväg 41.

Halkan har inte släppt greppet

Halkan fortsätter att orsaka kollisioner och dikeskörningar på många håll i Västsverige.

Kring klockan 14 har en frontalkrock mellan två personbilar i korsningen Druveforsvägen -Kyrkogatan i Borås. I kållered har en bil kört in i sidoräcket i södergående. Ytterligare en singeliolcyka har inträffat på riksväg 40 mellan Dalsjöforsmotet och Rångedalamotet i riktning mot Ulricehamn.

Strax efter klockan 13 kom en personbil över på fel sida vägen på länsväg 160 utanför Tollenäs camping i Stenungsund.

I Alingsås höjd med Kullabo på länsväg 180 voltade en bil i en singelolycka kring klockan 13.30.

Även på väg 186 cirka 300 meter norr om Nossebro - i riktning mot Grästorp - har också en personbil åkt av vägen.

Avstängd riksväg

Riksväg 41 är blockerad i flera timmar efter att en lastbil med släp som vält och lagt sig över vägen vid Hulatorp inte långt från Horred i Marks kommun. strax efter klockan 9.

Prognosen är att röjningen är avklarad först vid 17-tiden. Under tiden leds trafiken via Hajom, Fotskäl och Holmåkra.

Ett stort antal bilar har krockat eller kört av vägen i måndagens blixthalka.

Riksväg 40 har varit mycket olycksdrabbad under dagen. Senast inträffade en kollision mellan en lastbil och en personbil strax före klockan 12. Vid Grönkullemotet i Bollebygd har det varit mycket halt med voltade bilar som följd - det senaste larmet kom klockan 12.

Halkan avtar något

Trots morgonens många olyckor finns dessbättre få uppgifter om allvarliga personskador.

Ett undantag är jättekollisionen på E 6, mellan trafikplatserna Frillesås och Fjärås i riktning mot Göteborg. Där var sju personbilar och en buss inblandade i en olycka. Fyra personer fördes i ambulans till sjukhus och olyckan ledde till en långvarig avspärrning.

Trafikverket hade saltat de stora vägarna tidigare under natten men när vädret klarnade upp på måndagsmorgonen sjönk temperaturen med återfrysning som följd.

- Saltbilarna körde för fullt på morgonen men det tar ett tag att hinna klart. Det har varit väldigt besvärligt både utmed kusten och inåt land, säger Jan Hovmyr på Trafikverkets trafikledning i Västsverige.

Voltade på riksvägen

Under morgontimmarna rapporterades en strid ström av olyckor:

E 20 mellan Göteborg och Alingsås har fram till cirka klockan 11 ett körfält stängt efter en singelolycka i höjd med Österbodarna i riktning mot Göteborg.

Vid klockan 9 krockade två bussar vid Varlaskolan i Kungsbacka, dock utan allvarligare personskador.

Vid klockan 8 voltade en personbil på riksväg 40 vid Viared i höjd med Ellos i riktning mot Göteborg.

En annan bil körde av vägen strax före första avfarten till Rävlanda, också det på riksväg 40 men nu i riktning mot Borås..

E 6 genom Halland har - förutom jättekrocken vid Fjärås - drabbats av ett antal andra kollisioner och avåkningar, bland annat på Kungsbackaleden mellan Varberg Norra och Värö.

Strax före klockan 8 var två personbilar och en cykel inblandade i en krock på Norra Kyrkvägen i Kållered.

Ungefär samtidigt inträffade en singelolycka på riksväg 41 mellan infarterna till Fritsla på vägen mellan Kinna och Borås.

Vid 7.41 krockade två bilar vid påfarten till E6, norrut vid Kareby. En minut innan, klockan 7.40 kom larm om en singelolycka vid Lillhagsvägen i Göteborg. Föraren är chockad men det finns besked om skador.

Fler olyckor på måndagsmorgonen:

•07:37: Ett okänt antal bilar enligt uppgift i krock på Uddevallavägen i Stenungsund. Oklart om någon är skadad. Räddningstjänst är tillkallad.

• 07.37 sex personbilar skall ha kolliderat på Dag Hammarskjöldsleden i höjd med Änggårdsmotet, södergående riktning. I

• 07.20 En singelolycka vid Österbodarna i Alingsås.

• Strax efter klockan sju voltade en bil på riksväg 40, den här gången vid avfart Skene i riktning mot Borås. Vägen är avstängd i riktning mot Borås och räddningstjänsten är på plats.

• Fem i sex kom larmet om att en personbil kört av vägen i höjd med Grandalsmotet norr om Landvetter. Olyckan inträffade i triktning mot Göteborg, men stör inte trafiken mot stan. Ingen människa skadades.

• På E6 var flera bilar inblandade i en krock mellan Ödsmålsbron och Lyckornamotet strax norr om Stenungsund. Ingen människa ska ha kommit till skada där.

Indragna bussturer

Både öster och norr om Göteborg rapporteras halt väglag efter nattens nederbörd som på vissa platser fallit som snö eller snöblandat regn.

- Det är halt på många ställen, utan tvekan. Det är en överraskningarnas morgon, så ta det försiktigt, uppmanar Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.

För Västtrafiks del har halkan inneburit både indragna hållplatser och försenade turer i busstrafiken Men vid 13.30 trafikeras alla indragna hållplatser åter.

Stenungsundskrock
På Uddevallavägen i Stenungsund krockade flera fordon på morgonen.
Mest läst